29. kesäkuuta 2011

MantelisarvetTeinpä tällaisia sarvia (jotka helposti suolaisiksi croissanteiksi voisi mieltää) äidin pyynnöstä vieraille. Mantelin aromin saa marsipaanista tai mantelimassasta, itse käytin ensimmäistä. Ainakin marsipaanilla tehtynä sarven sydämestä tulee huikean makee, jonka takia mä en pysty, halua enkä voi syödä kuin yhden kerrallaan.

Tänään oli just kiva päivä. Polkastiin siskon kanssa kylämme läpi kulkevan naapurikunnan kakkajoen rannalle. Ei sitä kyllä rannaksi voi kutsua, sillä sinne mennään kesäteatterimme takaa lehmähakaa pitkin. Se paikka on ihan kosken alajuoksun lähellä, mutta sulkujen ollessa kiinni vettä oli siellä tosi vähän, ja mun uintia voi lähinä kutsua kivien päällä tasapainotteluksi. Oli tosi ihanaa "uida" lehmänkuolan killuessa siinä nenän edessä, rantakivien ollessa lehmän sillä itsellään kuorrutettuna. Päästyämme kotiin lähdimmekin äidin veljelle uimaan. Oli huomattavasti mukavampaa uida oikealla rannalla! Meidän pellon heinät niitettiin ja paalattiin toissapäivänä ja eilen, ja kaikkein alimmista kuvista sen näätkin :)

Tarvitset:

½ satsi Peruspullataikinaa


täytteeseen:

about 100g marsipaania tai mantelimassaa

pinnalle:

1 dl maitoa tai 1 kananmuna
mantelilastuja tai mantelirouhetta


1. Valmista pullataikina linkittämäni ohjeen mukaan (Peruspullataikina).
2. Raasta marsipaani / mantelimassa raasteeksi raastimen toisiksi pienimmällä  terällä.
3. Jaa kohotettu taikina kahteen osaan. Pyörittele molemmista pallot. Kauli ensin toinen pallo isoksi ympyräksi ja jaa taikinapyörällä (tai pizzapyörä, kuten minulla) kahdeksaan osaan. Laita raastamaasi raastetta jokaisen taikinakolmion leveään päähän ja rullaa kiinni kohti ohutta päätä. Nosta pellille ja kohota 15 minuuttia vielä. Voitele maidolla/munalla ja ripottele mantelirouhetta tai -raastetta päälle. Paista 200 C uunissa 10-15 minuuttia.Ennen uunia - sen jälkeen
broken heart
kesämeininkiä :)
Kerran kun sitä meidän pellolla paaleja on, niin leikkimään!
Jälleen toivotan kaikille ihanaista kesää! :)

©2011 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Tikkunekku kirjoitti...

Hauskat sarvet ja ihanan kesäiset kuvat!

Taikakaulin kirjoitti...

Kiitos =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...