2. heinäkuuta 2011

Mausteinen raparperimehu


Näillä + 30 °C helteillä tämä on kera jääpalojen ihan välttämätön apu! Tämä on jo kolmas kesä, kun teen tätä raparperimehua samaisella Dan Sukkerin nettisivuilta löytämälläni ohjeella. Koska kuitenkin noudatan niin harvoin annettua reseptiä, ei tämänkään kohdalla poikkeusta ollut. Sävelsin ja sovelsin, kokeilin ja oivalsin, ja niin tämä mehu syntyi.


Tarvitset:

2 L raparperia
1 sitruuna mehuineen, kuorineen
4 1/2 dl sokeria
2,2 L kiehuvaa vettä
inkivääriä (minulla jauheena)
kanelia
3 rkl vaniljasokeria


1. Huuhdo ja pilko raparperi isoon kattilaan. Raasta sitruunan kuori mukaan ja purista myös mehu. Mittaa sokeri ja kaada kiehuva vesi päälle. Anna muhia vuorokauden verran huoneenlämmössä.

Pilkoin/mittasin ensin litran vetoiseen astiaan




2. Kun mehu on seissyt huoneenlämmössä noin vuorokauden, "keitä" se. Eli anna sen kuplia lieden kutosella (tai mikä onkaan lietesi "täysi teho") pari kertaa. Anna mehun vain olla 15 minuuttia lieden ollessa nollilla. Nosta sitten syrjään, mielellään viileään paikkaan. Anna olla taas vuorokausi.
3. Maista ja mausta / sokeroi tarvittaessa. Siivilöi ja pullota.


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: