23. toukokuuta 2019

Maailman paras sienipasta


Heippahei,

Halusin tulla pitkästä aikaa jakamaan tänne sekä laittamaan itselleni jemmaan tämän ihan huikeen pastareseptin. Reseptin löysi mun poikaystävä Viherlanka-nimisestä blogista, jonka mukaan tällä pastalla saa lihansyöjänkin hiljaiseksi. Ja totta vie, tää oli ihan järisyttävän hyvää! Me käytettiin viime kesänä poimittuja ja kuivattuja suppilovahveroita sekä tatteja, mutta ihan mitä vaan sieniä voi käyttää – tuoreita tai kuivattuja. Sienen maku ei sinällään vahvasti erotu valmiista ruoasta, joten sieni-inhoojakin tästä voisi pitää. Toisaalta tyypit, jotka taas pitää juuri sienen mausta, saattaisi kaivata tähän enemmän sitä sienen makua. Mä ite pidän tosi paljon sienen mausta, mutta tässä mua ei haitannut se, ettei autenttinen suppis sieltä niin maistunutkaan. Tää oli superhyvää!


Tarvitset:
n. 50g kuivattuja sieniä // 1 litra tuoreita esim. suppiksia
2 punasipulia
2 tlk tomaattimurskaa (á 397g)
10 valkosipulinkynttä (tai maun mukaan)
n. 1/2 dl rypsiöljyä
1 dl punaviintä
1/2 dl soijakastiketta
10-20 aurinkokuitattua tomaattia
2 rkl hunajaa
mausteita (esim. timjami, oregano, basilika, kutakin 1 tl)
1/2 tl mustapippuria
n. 1 tl suolaa (maistele)
2 dl ruokakermaa

n. 500g pastaa
suolaa ja vettä keittämiseen
juustoraastetta
tuoretta basilikaa


1. Murenna kuivatut sienet ja kaada niiden päälle 2 dl kiehutettua vettä. // Tuoreiden sienien kanssa puhdista ja silppua ne.
2. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit. Silppua aurinkokuivatut tomaatit.
(3. Jos käytät tuoreita sieniä, kaada ne kattilaan ja paista, kunnes neste on haihtunut.)
4. Lisää kattilaan öljy. Kuullota sipuleita ja sieniä (lisää nyt kuivatut sienet), kunnes sipuli on pehmeää ja hieman kuullottunut.
5. Lisää kattilaan silputut valkosipulit ja kääntele. Älä polta valkosipuleja!
6. Kaada mukaan tomaattimurskat sekä viini.
7. Lisää silputut aurinkokuivatut tomaatit sekä kaikki loput kastikkeen ainekset paitsi kerma. Anna hautua hiljalleen kannen alla noin puoli tuntia.
8. Lisää lopuksi kerma ja kuumenna vielä kiehuvaksi. Tarkista maku.
9. Keitä pasta suolatussa vedessä ja valuta.
10. Tarjoile juustoraasteen ja tuoren basilikan kanssa.

 ©2019 • Taikakaulin

Ei kommentteja: