2. kesäkuuta 2011

Tonnikalasandwichit


Muut lähtivät hakemaan hampurilaisia Limsapullokiskalta, mutta minä kun olen lihattomalla ruokavaliolla nyt ainakin jonkin aikaa, en lähtenyt mukaan. Lohihamppareita ei tee mieli, hyi. Eikä kasvispihvikään leivän välissä oikein houkuttele... Päätin sitten tehdä itselleni tonnikalasandwichejä. Muistan, kuinka äiti teki sellaisia mielettömän ihania ja parhaita tonnikalasandwichejä, kun olin pieni. Tykkäsin niistä tosi paljon. Nämä eivät yllä niihin, vaikka hyviä olivatkin. Vaikka tässä ohjeessa ei majoneesia mainita, kannattaa sitä laittaa noin 1 dl. Samalla kun lisäät majoneesia, puolita tuorejuuston määrä.

Tarvitset:

vaaleita leipäsiivuja (6-10 kpl)
1 prk tonnikalaa (vedessä minulla)
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa (200g, Valio Viola)
1 dl valkosipulitkastiketta (esim. Heinz, Felix 315g á prk)
n. 4 rkl Jenkkilän sinappia (amerikkalaista, esim. French's Classic Yellow Mustard á 226g)
2 valkosipulin kynttä
1 pieni sipuli
puolet puolitetun sitruunan mehusta
3 rkl öljyä
tilliä
pippuria
suolaa


1. Leikkaa leipäsiivuista reunat irti. Leikkaa leipäsiivut kulmasta kulmaan siten, että yhdestä neliön muotoisesta leivästä saat kaksi suorakulmaista kolmiota (suorakulma 90°).
2. Sekoita tonnikala, tuorejuusto, valkosipulikastike, sinappi, puristetut valkosipulin kynnet, hienonnettu sipuli, sitruunan mehu ja öljy sekä mausteet keskenään kulhossa. Nosta lusikalla leipäkolmion päälle täytettä ja nosta toinen leipäkolmio kanneksi. Koristele sitruunankuorella ja tillillä.©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...