14. kesäkuuta 2011

Raparperikiisseli


Tämä kiisseli on ihanan raikas ja sopii mainiosti vaniljajäätelön tai vaikka vain kermavaahdon kanssa. Muistan, kuinka äiti teki jotain tämäntyylistä kiisseliä joitain vuosia sitten ja tykästyin raparperikiisseliin kovin. Resepti on alunperin HerkkuKirpulta. Raparperikiisseliä voisi soveltaa myös hyydykekakun täytteeksi lisäämällä yhden purkin vaniljatuorejuustoa, 2,5 dl kermavaahtoa ja 6 liivatetta.

Tarvitset:

n. 4 dl raparperia
4 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 1/2 rkl perunajauhoja


1. Pese ja pilko raparperit.
2. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta, kunnes sakenee sekä paksuuntuu. Soseuta sauvasekoittimella, mutta älä ihan silkkiseksi. Jäähdyttele hieman ja tarjoa!

Ennen kiehautusta
VINKKI
  • Älä anna seoksen kiehua liikaa! Silloin kattilassasi on taattu liisteri.
  • Itse en kuorinut raparpereja, mutta voit sen toki tehdä mikäli haluat.
  • Minä jätin raparperit tarkoituksella hieman koviksi. Tällä tarkoitan sitä, etten antanut niiden muhjaantua ihan mössöksi keittovaiheessa.

Peeäs ...Itselläni kävi vähän nolosti... Mittasin aineet kattilaan ja laitoin levyn kutoselle (täysillä). Lähdin käymään muualla keittiöstä, ja sitten tultuani takaisin kattilan pohjalla oli liisterinomainen perunajauhokerros. Ei siinä mitään, tästä huolimatta kiisseli saostui oikein hyvin, mutta täytyi vain olla varovainen ettei vispilällä rapsuttanut pohjasta perunajauhoklimppejä mukaan.


 


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...