5. kesäkuuta 2011

Raparperi-valkosuklaamuffinssit
Kuten jo tässä Timbaali-postauksessa kerroin, selätettiin me tämän vuoden ysit peruskoulu täällä meillä, Etelä-Suomen pikkukunnassa, kello 10:30 eilen! Päättötodistusten ohessa jaettiin myös stipendejä, joista minäkin kaksi sain. Ensimmäinen tuli hyvästä koulumenestyksestä 9. luokalla ja kyseessä siis rahasumma. Toinen "stipendi" tuli ruotsin kielen opinnoista ja siitä sainkin suomi-ruotsi-suomi -sanakirjan. Nyt vain odotellaan tulevan jatkokoulutuspaikan selviämistä, ja ne siis julkaistaan 16.6. Mutta ei koulua ilman opettajia! Normaaliin tapaan, jo 20. kerran, oli aika muistaa ja kiittää opettajia opetuksestaan sekä kuluneesta/kuluneista vuosista. Pohdin, että mitäs tässä nyt oikein tekisi ja antaisi jne. Ei viitsi antaa mitään hyödytöntä krääsää. Lopulta päädyin tähän vaihtoehtoon. Vein kaikille opettajille opehuoneeseen muffineja. Jokaista ei voi erikseen muistaa, niin näin oli helppo muistaa kaikkia. Ohje on alunperin aivan ihanasta ruotsalaisesta LagaLätt -leivonta- ja ruoanlaittolehdestä, jota tilaan.

24 isoa tai 60-70 pientä

Tarvitset:


300g raparperia
200g valkosuklaata
5 rkl + 2 dl sokeria
4 kukkurallista tl vaniljasokeria
200g voita tai marg.
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa jauhettuna
80g mantelimassaa / marsipaania

koristeluun:

sokerimassaa/marsipaania
pinkkiä elintarvikeväriä
vihreää elintarvikeväriä
sokerikuorrutetta


1. Huuhdo, kuori ja pilko raparperit. Sekoita ne kulhossa 5 rkl sokeria kanssa. Rouhi valkosuklaa.


2. Vatkaa 2 dl sokeria, vaniljasokerit ja rasva vaahdoksi, lisää munat yksitellen. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet.
3. Raasta mantelimassa / marsipaani raastinraudalla ja lisää sähkövatkaimella vatkaten taikinaan. Lisää myös raparperit ja rouhittu suklaa taikinaan. Annostele muffinivuokiin ja paista 175 °C 15-30 minuuttia riippuen muffinien koosta.


4. Koristele marsipaaniruusuilla ja lehdillä. Muotoile ensin pikkuisesta marsipaaniköntistä pitkulanomainen pötkylä, kauli sitten littanaksi ja rullaa ruusuksi. Jos haluat tehdä vihreitä lehtiä, löytyy Marsipaani/sokerimassaruusut -kohdasta lisää.

Peeäs
  • LagaLätt -lehdessä julkaistiin 4/2011 ja 5/2011 kaksi erilaista ohjetta ja tämä on pitkälti niiden yhdistelmää.
  • Jos et osaa päättää, teetkö isoja vai pieniä, tee molempia! Tällä taikinalla saat 30 pientä ja 12 isoa.
Nämä meni iskän mukana parhaalle ala-asteelle :)

©2011 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Minna Vihko kirjoitti...

Valkosuklaa-raparperimuffinsit veivät hienostuneella maullaan kielen mennessään! Myös kaunis ulkonäkö ilahdutti. Onnea ja menestystä leivontauralla tekijälle!

Krike kirjoitti...

Kiva kuulla, kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...