10. kesäkuuta 2011

PäivänkakkaratOmaan syntsäkakkuuni täytyi keksiä auringonkukkien lisäksi jotain muita kukkia. Nämä olivat luontevia pirtsakoiden auringonkukkien ystäviksi. Jälleen googletin ja ihmettelen edelleen, kuinka niin tosi moni bloggaaja tekee auringonkukista samankokoisia kuin päivänkakkaroista! Nehän ovat aivan eri kokoisia. No, minä korjaan tilanteen. :D Edelleenkään en omista kukkamuotteja, mutta ei hätiä mitiä. Tässähän on vain mielikuvitus rajana ;)

Tarvitset:

valkoista sokerimassaa
keltaista elintarvikeväriä
vihreää elintarvikeväriä


1. Muotoile puhtain käsin valkoisesta sokerimassasta pallura kuvan mukaan. Halkaisija noin 1 cm. Litistä se. Muotoile myös valkoisesta monta pientä pötkylää. Asettele pötkylöiden toinen pää litistämäsi palluran keskelle. Laita valkoisia pötkylöitä niin monta, kuin vain mahtuu. Litistä keskustasta ja etene reunoille. Muotoile marsipaanityökaluilla ja anna elävyyttä vetelemällä uria. Nosta kukka folion päälle ja sitten lasin / purkin päälle, että se saa muotoa. Anna kuivahtaa noin tunnin, ennen kuin jatkat työstämistä.
2. Tunnin kuluttua: Napsauta terälehdet irti. Kyllä vain :D Pursota sokerikuorrutteesta rinkula valkoiselle litistämällesi palluralle, josta juuri terälehdet irti napsautit. Painele terälehdet kuorrutteen päälle hieman limittäin ja aidon näköisesti.


3. Värjää massaa keltaiseksi ja muotoile pallero. Litistä pallerosta "nappi" ja aseta kukan keskustaan sokerikuorrutteella liimaten. Töki reikiä marsipaanityökalulla / hammastikulla. Anna kuivua.
4. Jos sinulla jäi keltaista massaa yli, värjää se nyt sinisellä, niin saat vihreää. Muutoin värjää sokerimassaa suoraan vihreäksi. Muotoile massasta ohut pitkänomainen puikula ja kauli littanaksi. Vedä keskelle isompi ura ja reunoille "uurteita". Anna kuivua.


 ©2011 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Blogisi on todella ihana ja mielenkiintoinen!Olet myös tosi taitava ja vielä noin nuorikin :) Kiitos mukavista lukuhetkistä blogisi parissa :)

Krike kirjoitti...

Kiitos paljon todella ihanasta kommentistasi, kiva kuulla että pidät! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...