21. kesäkuuta 2011

Fudgemassa


Myönnetään heti, että tämä on apinoitu Kinuskikissalta, vaikka paljon itse reseptejä kirjoittelenkin. Hänellä tämä on nimetty toffeekuorrutteeksi, mutta minusta se ei oikein sovi tälle kuorrutteelle. Toffeekuorrutteen ainakin minä miellän sellaiseksi kinuskin tyyppiseksi pehmeäksi "kastikkeeksi", joka kaadetaan kakun päälle. Tämä on kuin sokerimassaa tai vaahtismassaa, eli fudgemassaa. Ei sillä niin väliä, mutta joka tapauksessa tämä on mulle fudgemassaa. Tätä jää muuten ihan tolkuttomasti yli. Itse tein yhteensä 900 grammasta fudgeja tätä, ja 400g jäi valmista massaa yli... Mutta kyllä tuosta 400 grammasta massaa osa kului myös liitoskohtien pötkylöihin (ja taisihan sitä jokusen verran tulla itsekin syötyä...). On muuten makeaa, mutta ihanaa! I like.


Tarvitset


pieneen kakkuun (12-16 cm):

300g Vaniljafudge -karkkeja (ovat tuolla nimellä kaupoissa)
1/4 dl kuohukermaa


isoon kakkuun (20-28 cm):

600g Vaniljafudge -karkkeja
1/2 dl kuohukermaa

Mikäli teet kerroskakun, valmista sekä pienen että ison kakun fudgemassat samalla kertaa tehden yksi iso massa, jonka sitten jaat kahdelle kakulle kuorruttamisvaiheessa.

1. Laita fudget kattilaan ja kaada kerma päälle. Laita levy aluksi 6:lle (täysillä) ja kun karkit rupeavat sulaa, laske lämpöä 4:seen.

 


 2. Fudgejen alettua sulaa voit sörkkiä niitä puulastalla tai -haarukalla, jotta ne sulaisivat nopeammin. Sekottele vieressä koko ajan. Kun massasta on tullut tasaista, paksuhkoa tököttiä, eikä seassa näy "klimppejä" kaada massa leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa.


salamalla ruokittuja kuvia

That's ready
tahmatassu

 

3. Työstä seuraavana/seuraavina päivänä/päivinä. Sipaise alle Sokerikreemiä / Voikreemiä tai ihan vain kermavaahtoa. Sekin riittää. Kauli massa tomusokeroidulla (silikoni)alustalla ja nosta kakun päälle. Kuorruttaminen marsipaanilla /sokerimassalla -julkaisusta saat lisää neuvoja.



©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...