20. kesäkuuta 2011

Kinkkukierteet


Tällaisia aikas samanlaisia kinkkukiekkoja värkkäilin vuosi sitten synttäreilleni ja silloin huomattuani että ne katosivat tosi nopeasti tarjoilulautaselta, päätin tehdä tänä vuonna myös. Ja sama ilmiö: katosivat pöydältä alta aikayksikön, ennen kuin viimeisimmät vieraat olivat edes tulleet. Vaikka yksinkertaisia ovatkin, niin ihan hauskoja :D Minä nyt laittaisin niihin oliivia, fetaa, mozzarellaa, vuohenjuustoa, homejuustoa... Mutta ehkäpä on järkevintä tehdä sellaista tarjottavaa, mitä muutkin kuin minä itse syön, hehee.

Tosiaan eilen, sunnuntaina 19.6., vietettiin synttäreitäni, jonne tein itse kaikki syötävät lukuunottamatta äitin pakasteesta poimittuja muna-riisipasteijoita ja makeita keksejä. Aika meni kaikessa koristelussa todella tiukalle, kuten äiti aiemmin jo varoitteli. Onneksi suurin osa vieraista tuli puoli tuntia "myöhässä" (oppivat varmaan viime vuodesta, kun olin silloinkin vähän aikataulusta jäljessä), niin ehdin vaatteet vaihtaa ja vähän relaa. Kymmenen maissa illalla rupesin sitten tiskaamaan tiskarin kanssa kilpaa viimeisten vieraiden lähdettyä, ihkut myrna-kupit ja tarjoiluastiat päätin pestä heti - seuraava aamu on kaikkein kamalin ajankohta kohdata kuivuneet kakunjämät.

Tarvitset:

1 pkt voitaikinaa / lehtitaikinaa (500g)
n. 1 1/2 dl ketsuppia
200g (savu)kinkkua
1 punainen paprika
1/2 purjo
juustoraastetta
pippuria

pinnalle:

1 kananmuna
juustoraastetta


1. Sulata voitaikina ja muovaa siitä köntti. Kauli suorakaiteen muotoiseksi.
2. Levitä siihen ensin ketsuppi. Pilko sitten purjot ja kinkut (mikäli kinkku ei ole valmiiksi siivuina, kuten minulla) ja ripottele ketsupin päälle. Rouhi päälle pippuria myllystä ja ripottele myös juustoraastetta. Kääri napakalle rullalle, aivan kuten kääretorttu. Leikkaa parin, kolmen sentin paksuisiksi kiekoiksi ja nosta veitsellä avustaen leivinpaperilla päällystetylle pellille.



 

3. Riko kananmunan rakenne ja voitele kierteet sillä. Laita juustoraastetta vielä päälle ja paista 200 °C 10-15 minuuttia tai kunnes ovat nätin ruskeita (= taikina on ruskeaa).



Peeäs Illalla tiskatessani kuuntelin samalla jotain random radiokanavaa, mikä sattui vain kuulumaan keittiössämme. En kyllä silti kauheasti kuullut, mitä musaa sieltä tuli kun tiskikone pauhasi vieressä, mutta korviini kantautui Mikan "Relax, Take It Easy" -biisi. Siinä vaiheessa mietin, että voisi tässä itsekin vähän relata. 18.-19.6. viikonloppuna vietin aikaa keittiössä nimittäin 13 tuntia.

MIKA - Relax, Take It Easy



©2011 • Taikakaulin

6 kommenttia:

Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti...

Oi miten ihania kinkkuherkkuja! Aina kun mä teen tommosia kierteitä, tai YRITÄN tehdä, niin ne leviää poikkeuksetta aina jo leikkausvaiheessa :D En vaan osaa... : D

Kommentoit noihin valkosuklaa-turkkareihin, niin hyviä ne kieltämättä onkin :p Ja HÖH! Tottakai siskon pitää jotain kivoja herkkuja tehdä, kun on vihdoin takana niinkin iso urakka kuin peruskoulu! ;D

Vastaan toiseen kommenttiisi aivan juuri tuotapikaa !

Krike kirjoitti...

Kiitos! Pähkäilin, että miten saan nostettua ne yhtenä kappaleena pellille, ja sitten vain kun olin leikannut, kellautin sen veitsen päälle ja nostin pellille. Ja ehjänä pysyi :)

Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti...

Noniin!

Sepä tosi kiva kuulla että oot saanut lisää kävijöitä munkin blogini kautta, hieno juttu! :)

Kyselit siitä miten ton blogilistan saa näkyviin, niin tässä olis nyt jotain ohjeita : ) En tienny miten tarkkaan kaipasit ohjetta, mut laitoin sit ihan niin tarkkaan ku vaan osasin :D Toivottavasti tästä on edes jotain apua? ;o

--> Meet ensin tonne hallintapaneeliin.
--> Klikkaat kohdasta "Ulkoasu."
--> Sit sieltä klikkaat "Sivuelementit." Siihen aukee ikkuna, missä lukee ylhäällä "Lisää ja järjestä sivuelementtejä."
--> Sitten, riippuen miten oot blogis ulkoasun järjestellyt, niin pitäis löytää semmonen palsta mis lukee "Lisää gadget." Mulla se esim. on tuolla oikeassa reunassa.
--> Painat siitä "Lisää gadget" ja sulle aukee uuteen ikkunaan lista mitä kaikkia gadgetteja voit lisätä. Sieltä valitset sellaisen kuin

"BLOGILUETTELO.
Näytä, mitä luet suosikkiblogiesi blogin rullauksen avulla. "

--> Painat siitä sen kohdalla olevasta plussasta, niin se tulee sun blogiisi näkyviin, kunhan muistat painaa että "tallenna". Ja sitten siihen kohdalle tulee "muokkaa"-kohta, niin siitä voit lisätä blogeja listaan sitten. Ja siellä voi sit valita, et haluuko listassa näkyvän vain blogien nimet, vai uusimpien julkaisujen nimet, vai pätkiä niistä teksteistä, vai mitä.

Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti...

Niinkö! Veitsen päällä muuten pysyiskin varmaan hyvin ;o Kiitos vinkistä! Pitääkin itsekkin kokeilla :-)

Krike kirjoitti...

Hei kiitos! Olinpas hölmö, kyllä mä noita gadgetteja oon vaikka kuin monesti katellut ja lisäillyt, mutta jotenkin en vaan hoksannut että juuri toi oli se, mistä saa tuon listan näkyviin. Kiitos! :)

Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti...

Hih no hyvä että löytyi, ollos hyvä vain! : )