28. kesäkuuta 2011

Suklainen mokkahyydykekakku


Älä annostele kakkua valmiiksi...
Päätin toukokuussa, että kirjoitan synttäreilläni tarjottavien kakkujen sun muiden reseptit itse. Tämäinenkin kakku on siis raapustettu kesäkuun ja -loman ensimmäisellä lämpimällä viikolla ihanassa, värikkäässä riippumatossamme +30 °C lämmössä. Itse olin varsin tyytyväinen kakun makuun, mutta huikea ideani upeasta esillepanosta oli jotain järkyttävimpiä mitä ikinä olen tehnyt. Orvokit vähän pelastivat tilannetta. Mutta hei, aina ei voi onnistua. Olisi pitänyt vain uskoa jälleen äitiä ja antaa tuttavien leikata itse kakkupalansa....................

Mainittakoon jälleen, että mitoitettu 15 cm pieneen kakkuun. Kerro ainekset 2:lla, niin saat kakun 24-26 cm  vuokaan.Tarvitset

pohjaan:

noin 9 kpl kahvitäytekeksejä (mulla: Rainbow'n Cappucino täytekeksejä)


täytteeseen:

3 liivatelehteä
1 dl superhypervahvaa kahvia, Espresso är jättebra
2 dl vispikermaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa (200g)
1 prk kahvijogurttia (about 2 dl, Valion hyvää, Ingamin parasta)
1 1/2 rkl pikakahvijauhetta
1 dl sokeria
100g suklaata
pikku tilkka kermaa (kuohukerma parempi)

kaakaokiilteeseen (Kaakaokiille):

2 liivatelehteä
1 1/2 dl maitoa
vajaa 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl vaniljasokeria
4 rkl sokeria tai maun mukaan


1. Murskaa täytekeksit. Painele irtopohjavuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin ja laita myös liivatteet "likoamaan".2. Vaahdota täytteen vispikerma. Sekoita sekaan tuorejuusto sekä kahvijogurtti. Mausta sokerilla ja lisää myös pikakahvijauhe. Keitä vahva espressokahvi. Minä (= äitini) keitti sen mutteripannulla. Sulata liivatteet siihen ja kaada täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen. Rouhi puolet suklaasta (50g) ja lisää täytteeseen.

Kahvijog. ja tuorejuusto. Sit loput.
3. Sulata puolet suklaasta (= 50g) mikrossa ja lisää pikku tilkka kermaa. Sekoita nopeasti.
4. Kaada täytettä keksipohjan päälle, ei paksua kerrosta! Lappaa sulattamasi suklaamöhnä pakastepussiin ja leikkaa kulmaan pursotusaukko. Pursota rinkula täytteeseen ikään kuin "sydämeksi". Lappaa täytettä lisää. Pursota taas rinkula <3 :ksi. Lappaa loput täytteestä. Anna hyytyä.

Ensimmäinen rinkula. Täytettä sitten päälle.
5. Tee kiille. Laita liivatteet likoamaan. Mittaa muut aineet kattilaan ja sekoita samalla kuumentaen kiehuvaksi. Lisää / sulata liivatteet. Jäähdyttele, kunnes paksuhkompaa. Kaada täytteen päälle ja anna hyytyä.

Syö!


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...