16. tammikuuta 2011

Pikku Kakkuset

Tämä ohje on täysin omaa käsialaani, mutta idean tähän antoi ystäväni pikkusisko, kun yön myöhäisinä tunteina istuimme keittiössä. Tein näitä tosiaan jo ennen Joulua, mutta siirsin sitten tänne vanhasta blogistani. Tai oikeastaan nettisivuiltani. Ja tästä löydät reunakalvon ohjeen.

Tarvitset

pohjaan:

 150 g margariinia tai voita
1 ½ dl sokeria
2 munaa
2  dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 tl sitruunamehua
1 dl kermaa

täytteeseen:

n. 2 dl kermaa
95 g tuorejuustoa
200 g pakastevadelmia
250 g pakastemansikoita
1 dl sokeria
6 liivatelehteä

koristeluun:
Fazerin maitosuklaalevy (200 g) 3 riviä
Pandan valkosuklaalevy (130 g) 2 riviä
Ranskan pastilleja

+ muuta:

piirtoheitinkalvoa
leivinpaperia
teippiä


1. Vaahdota margariini / voi ja sokeri vaahdoksi
2. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon sitruunamehun ja kerman kanssa vuorotellen.
4. Jaa taikina muffinssipellin "koloihin" samankokoisiksi kökkäreiksi :D Minä käytin siis muffinssipeltiä, joka on siis metallia. Voitelin muffinssisisennykset ensin rasvalla. Muffinssipellillä on kivempi tehdä niitä tähän tarkoitukseen, ne pysyvät paremmin koossa uunissa, eivätkä leviä.
5. Paista muffinssit 200 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.

6. Piirtoheitinkalvo oli minulla kokoa A4. Halkaisin sen puoliksi niin, että minulle tuli kaksi pitkää suikaletta, eli pituussuunnassa sen halkaisin.
7. Leikkaa muffinit vaakatasossa puoliksi. Mittaa puolitetulla, piirtoheitinkalvosuikaleella muffinssin alaosan ympäryysmitta ja teippaa kalvo ulkopuolelta kiinni hieman pienemmäksi kuin itse muffinssi on. Näitä tämmöisiä kehikkoja tarvitset 4-6 kappaletta. Aseta tötterökehikot lautaselle ja tiputa jokaisen pohjalle muffinssin alaosa.
8. Sitten aloitetaan tekemään täytettä. Vaahdota kerma vaahdoksi (napakaksi!) ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto huolellisesti.
9. Soseuta sulatetut mansikat ja vadelmat tehosekoittimessa soseeksi, ei liian hienoksi mehuksi, vaan hieman paksuhkoiksi. Ota soseesta 1 dl erilleen kattilaan. Sekoita muu nauhana tuorejuusto-kermavaahto -seokseen.
10. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi.
11. Kuumenna kattilassa se yksi desilitra marjasosetta kiehuvaksi ja sulata liivatteet sekaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana ja nopeasti puuhaarukalla vatkaten muuhun täytteeseen.
12. Annostele täyte kalvotötteröihin joihin olet laittanut sisäpuolelle leivinpaperitötterön!!! Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
13. Juuri ennen tarjoilua irroita leivinpaperi- sekä piirtoheitinkalvotötteröt ja siirrä tarjoilulautasille/-lautaselle.
14. Tee tämä vasta muutama minuutti ennen tarjoilua, sillä "suklaakastikkeeseen" ei tule mitään, mikä pitäisi sen löysänä. Kovettuu siis noin 5-10 minuutissa.Sulata mikrossa samalla lautasella maito- ja valkosuklaat (ei tarvitse temperoida). Sekoita kevyesti sekaisin. Kaada muffinssin päälle ja anna valua reunojen yli. Jos sekoitit suklaat liian sekaisin toisiinsa, pinnalle ei tule kaunista marmorikuviota.
15. Murskaa Ranskan pastillit morttelissa huolimattomasti, erikokoisiksi paloiksi. Ripottele suklaasulan päälle. Tarjoile "lämpimänä" :)

VINKKI Tästä löydät reunakalvojen teko-ohjeen.

©2011 • Taikakaulin

8 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Voisitko tehdä näitä, että minäkin saisin maistaa

Krike kirjoitti...

Äiti joo :)

inspiraatio kirjoitti...

pikku_ kakkuseet <3

Krike kirjoitti...

:)

inspiraatio kirjoitti...

ja iha mun oma idea tai inspiraatio ja sun hieno toteutus :D

Krike kirjoitti...

Näinhän se on :D Lisää ideoita!?

inspiraatio kirjoitti...

ehkä niitä voidaan miettiä taas noina yön myöhäisinä tunteina keittiössä ;D kun eräät on HIEMAN innoissaan uusista ideoista:D (kirjaa jo lähössä toteuttamaan ja kyselee kuka kustantaisi)

terveisin: pikkukakkunen, toteutus kriska vaalio, ideointi ME wala :DDDDD

Krike kirjoitti...

Jep, tuuppa taas siskolle yökylään, se menee aikasin nukkuu niin inspiroidaan jälleen >:D