1. tammikuuta 2011

Karpalohyydykekakku



Hyydykekakkuja ei vain voi syödä liikaa. Tässäpä siis sellainen. ...Happamahko sellainen!


Tarvitset

pohja:


200 g Digestive -keksejä
150 voita tai margariinia

täyte:


7 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
2,5 - 3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1,5 dl maitorahkaa
1 dl marjamehua (osittain laimennettua)

päälle:

3,5 dl karpaloita
1,5 dl marjamehua (hieman laimennettua)
2 liivatetta
0,5 dl sokeria



1. Pistä Digestive -keksit muovipussiin. Pistä päälle vielä toinen muovipussi ja ota esille kaulin. Murskaa keksit muruiksi, saa olla aika pientä. Kaada murut kulhoon ja sulata voi. Kaada voisula murujen joukkoon ja pyörittele käsillä kiinteä "taikina". Leikkaa leivinpaperista irtoreunavuoan pohjan kokoinen pala. Litistele keksi-voiseos tasaisesti vuoan pohjalle.
2. Laita liivatteet (7 kpl) kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi. Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi ja lisää puolet sokerimäärästä. Yhdistä kovaksi vatkatun kermavaahdon joukkoon turkkilainen jogurtti sekä maitorahka. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loput sokerit. Voit halutessasi lisätä 1/4 karpaloista täytteeseen.
3. Kuumenna täytteeseen tuleva marjamehu kattilassa kiehuvaksi. Lisää liivatteet mehuun ja sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri. Laita karpaloita kakun pinnalle ja kaada äsken keittämäsi päällinen tasaiseksi kerrokseksi kakun ja karpaloiden päälle.
4. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä seuraavaan päivään asti.

©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: