2. tammikuuta 2011

Kreikkalaiset lihapullatNäin lehdessä kreikkalaisten lihapullien ohjeen, mutta en ehtinyt enkä muistanut repiä ohjetta itselleni. Tässä tarvitaan vain mielikuvitusta ja toki raaka-aineet. Rupesin pohtimaan, miten ne poikkeaisivat tavallisista lihapullista. No, tomaattia, basilikaa, oliiveja... Tässä siis oma versioni. :)Tarvitset

lihapullataikinaan:


1,5 dl Creme Freshiä
1 dl korppujauhoja
1 rkl vettä
n. 1,5 dl Pirkan Basilikatomaattimurskaa
maun mukaan suolaa
mustapippuria
jauhelihamaustetta
1 kananmuna
n. 400 g sikanautajauhelihaa
niin monta oliivia, kuin on lihapullia


1. Mittaa Creme Fresh kulhoon ja lisää korppujauhot hyvin sekoittaen. Lisää sitten vesi ja anna korppujauhojen turpoa n. 5-10 minuuttia tai kunnes ovat turvonneet ainakin kaksinkertaisiksi.
2. Lisää tomaattimurska Creme Fresh-seoksen sekaan hyvin sekoittaen (jos tuli liian lyösää, niin voit lisätä lihan lisäämisen jälkeen hieman korppujauhoja).
3. Mausta seos tässä vaiheessa, kun voit vielä itse sitä maistella. Mausta hieman liikaa, niin sitten kun liha lisätään, maku ei ole liian mieto.
4. Riko kananmuna em. seokseen.
5. Lisää sikanautajauheliha hyvin sekoittaen seokseen.
6. Pyörittele taikinasta haluamasi kokoisia palleroita pellille. Tuikkaa keskelle aina yksi vihreä oliivi. Jos pulla "lässähti" kun laitoit oliivin, voit muotoilla sitä uudelleen pellillä.
7. Paista 225 °C uunissa niin kauan, kunnes ovat nätin ruskettuneita, rakenne pysyy kasassa ja liha on kypsä.


VINKKI Jollet halua tehdä lihapullia, tee lihapihvejä tai mureke! Jos haluat vielä enemmän "kreikkalaisempia" lihapullia, pyörittele jokaisen pullan sisään pala fetaa.

©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...