30. tammikuuta 2011

Mansikkahyydykekakku

 
Tosiaan, kun tein mansikkakakkusia (leivoksia), käytin puolet täytteestä tällaiseen pieneen, 15 cm halkaisijan omaavaan irtoreunavuokaan. Mansikkakakkusten täytteestä riittää kuuteen leivokseen ja yhteen pieneen hyydykekakkuun. Hyydykekakku tuli lähes piripintaan vuoassa, ja siksi tähän ei millän voinut tehdä enää pakastuksen jälkeen kiillettä. Reunakalvojen kanssa olisi kyllä voinut onnistua. Joka tapauksessa otin kakun aamupäivällä sulamaan, ja iltapäivällä kun menimme mummulaan, oli kiva viedä lähes sula kakku mukana. :) Mummulassa sitten kuorrutin ja koristelin. Siskoni kommenti oli: "Miks sä aina teet jotain hääkakkua!?" :D


Tarvitset:


kuorrutukseen/koristeluun:

2 1/2 dl kermaa (vaahtoutuvaa)
1 rkl vaniljakreemijauhetta


1. Tee hyydykekakku ohjeen mukaan.
2. Kaada kerma kulhoon ja vatkaa hieman. Lisää vaniljakreemijauhe (tai vaniljasokeri) ja vatkaa valmiiksi asti. Lappaa kermavaahto pursotuspussiin ja pursoita haluamasi kuviot. Alimmasta kuvasta hoksaa parhaimmiten miten reunalla oleva ketju on tehty. Kaikki pursotukset ovat tehty Wiltonin tähtityllalla. Laita sokerimassaruusut tms. kakun päälle. Muistathan, että sokerimassatekeleet vettyvät aivan älyttömän nopeasti hyydykekakun päällä, joten jos kuitenkin haluat niitä laittaa kakkuun, spritsaile niille (valko)suklaasta "alustat". Eli sulata suklaata ja kasta/sivele suklaalla se sokerimassatekeleen kohta, joka koskettaa hyydykekakkua/kermavaahtoa.


VINKKI Jos haluat pakastaa hyydykekakun, pakasta se ilman kiillettä!


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: