15. tammikuuta 2011

Feta-oliivimuffinit


Etsiskelin tässä joku päivä sitten fetamuffinien reseptiä, mutta en löytänyt oikein mieleistäni... Itse ne resepitit tuntuivat jotenkin mauttomilta. :D Siispä kokosin erilaisista resepteistä mieleiseni, ja tässä se nyt on. Ja näitähän tuli siis 18 kappaletta, mutta aavistuksen kumimaisia kyllä olivat.


Tarvitset:

5 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
2 kananmunaa
3/4 dl oliiviöljyä
1 prk (200 g) kermaviiliä
hieman vajaa 1/2 dl maitoa
1-2 rkl kuivattua basilikaa
3 rkl ketsuppia
1 salottisipuli tai pieni "tavis"sipuli
1 pieni punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl juustoraastetta
pippuria
reilu 100g fetaa
noin 1 dl oliiveja


1. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja suola kulhossa sekaisin.
2. Ota toinen kulho (ei tarvitse olla suuri) ja vatkaa kananmunien rakenne rikki. Lisää kananmunan sekaan kermaviili, maito ja oliiviöljy. Sekoita hyvin sekaisin. Lisää kananmunaseoksen sekaan vielä basilika, ketsuppi, sipulit (voit ruskistaa halutessasi pannulla) ja juustoraaste. Siis kaikki loput ainekset.
3. Yhdistä kananmunaseos kuivajauhoihin. Sekoita hyvin.
4. Voitele muffinipelti voilla. Jos käytät silikonivuokia, niin niitä ei tarvitse voidella millään.
5. Annostele muffinivuoan pohjalle nokare taikinaa, niin että se peittää pohjan. Nosta sen päälle 4-5 palaa fetaa ja puolitetut, kivettömät oliivit. Nosta taikinaa "kanneksi".




6. Paista uunissa keskimmäisellä ritilätasolla 200 °C :ssa, kunnes ovat kauniin ruskeita.
7. Kumoa valmiit muffinit lautasell/ritilälle.





©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...