9. tammikuuta 2011

Maissivuokaleipä (gluteeniton, laktoositon)




Päätin tehdä jotain vähän erilaista leipää ja päädyin tähän maissivuokaleipään. Tämä on gluteeniton mutta ei ollut läheskään sellaista gluteenitonta leipää, mihin olen aiemmin törmännyt, onneksi! Laktoositonkin tämä on, sillä maitoa tähän ei tule missään muodossa. :D
Ja tästähän tulee kaksi leipää.

Tarvitset:

6 dl vettä
50 g tuorehiivaa
4 rkl öljyä
2 rkl hunajaa
2 tl suolaa
3 dl maissijauhoja (Nutana)
1 dl maissiryynejä (polenta, Risenta)
8 dl vähäproteiinista leipäjauhoseosta


1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
2. Lisää muut aineet listan järjestyksessä taikinaan puurhaarukalla sekoittaen.
3. Ota esille vuoat ja lorauta öljyä vuokiin. Öljyä vuoat esimerkiksi talouspaperitupolla, leviää tehokkaammin kuin sormilla.
4. Nostele taikina vuokiin ja heiluttele, että pinta tasoittuu. Laske altaaseen kuumaa vettä ja laita leivät kohoamaan.

Tässä leivät ovat kohoamassa.

5. Ripottele pinnalle vielä hieman suolaa. Paista 175 °C uunin alimmalla ritilätasolla 25-35 minuuttia tai kunnes leipä on kypsä kun tökkäät tikulla TAI pinta kauniin ruskea.
6. Anna jäähtyä viitisen minuuttia ja kumoa leivät. Laita leivinliinan alle. Kun leivät ovat jäähtyneet reilusti, laita muovipussiin tai astiaan, johon ilma ei pääse kuivattamaan leipiä.

Paiston alkuvaiheilla.

©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: