2. tammikuuta 2011

Piparkakkureki


Joulun 2010 lahjoista suurimman osan tein itse, itseasiassa täsmälleen 75%. :) Neljä tällaista rekeä pääsivät myös pukinkonttiin. Kaavat ovat Pieni piparkakkukirja -nimisestä Kristiina ja Inga Aaltosen kirjasta, jonka sain joululahjaksi 2009 jouluna iskältä. En laita kaavoja tähän, koska ne eivät ole omaa käsialaani. Jos kumminkin haluat tehdä ko. reen, laita mulle sähköpostia. Osoitteeni löydät blogista vasemmalta puolelta kohdasta palaute. Tämä kirja on varmasti myös kirjastoissa. Jos tunnet minut, voit kysyä kirjaa vaikka lainaksi. :)

Tarvitset:


piparkakkutaikinaa
sokeria
sokerikuorrutetta
strösseleitä/nonparelleja


1. Piirrä ja leikkaa kaavat voi- tai leivinpaperille.
2. Jäljennä kaavat kaulitulle piparkakkutaikinalle. Leikkaa terävällä veitsellä irti ja siirrä pellille. Paista 200 °C, kunnes ovat valmiita (noin 5-10 minuuttia, riippuu paksuudesta).

Seuraavasta kuvasta voi kyllä päätellä muotoja. ;) (Saa kopioida, jos vain pystyy;) Kuvassa on yhteensä kahden reen osat lukuunottamatta jalaksia.3. Tee koristelut nyt tai kokoamisen (=yhteen liimaamisen) jälkeen.
4.Sulata sokeria paistinpannulla ja liimaa osat yhteen.
5. Koristele reki ja täytä se itsetehdyillä konvehdeilla. Jos annat tämän lahjaksi, "paketoi" reki vielä sellofaaniin.

VINKKI Minusta helpompaa oli tehdä ensin yhteenliimaus ja sitten vasta koristelu. Kokeilin kyllä toisinkin päin. Alla näet pari kuvaa: ensimmäinen on koristeltu ensin ja sitten vasta liimattu. Toinen tehty päin vastoin eli liimattu ensin kasaan.

Tämä on ensin koristeltu, sitten kasattu.

...ja tässä päin vastoin.


©2011 • Taikakaulin

4 kommenttia:

Hönttä kirjoitti...

Hieno reki!! Itse suosin "ensin koristelu, sitten liimaus ja sitten vielä sen jälkeen vähän koristelua"-tyyliä ;D

Krike kirjoitti...

Kiitos! Itse oon tehnyt aikasemmin aina silleen, että koristelen ensin ja sitten liimaan. Nyt kokeilin tehdä näin, eli ensin liimaan ja sit koristelen. Yllätyksekseni onnistuikin hämmästyttävän hyvin. Syynä ehkä se, että tätä rekeä pystyi pyörittelemään käsissä helposti, toisin kuin piparkakkutaloa :)

Mari - Somasti kirjoitti...

Hei juuri tälläisiä rekiä minäkin olen tehnyt piparirasioiden, kuusien, enkelien ja kranssien lisäksi... :)

Krike kirjoitti...

Jep, ihan hauskaa näperrystä on tehä näitä :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...