1. tammikuuta 2011

LohikeikauskakkuTämä ohje on alunperin Kinuskikissan käsialaa, muokkasin kuitenkin ohjeen hieman erilaiseksi. Lohikeikauskakku on hieman erilainen sekä uudenlainen voileipäkakku. Itse tykästyin tähän kovasti :)

Tarvitset:


ruisleipäviipaleita (määrä riippuu kulhon koosta) n. 300-500g

kostutukseen


n. 1 dl maitoa

täytteeseen


5 liivatelehteä
500 g savukirjolohta (kylmä sekä lämmin käyvät molemmat)
n. 2 dl tillisilppua
n. 2 dl ruohosipulisilppua
2,5 dl vispikermaa / kuohukermaa
n. 2 dl majoneesia (esim. Becelin 450 ml purkki)
200 g tuorejuustoa (maustamatonta)
n. 1,5 dl sinappi-kurkkusalaattia
pippuria
1/2 dl sitruunamehua (yhden sitruunan mehu)

koristeluun


n. 2 kovakuorista, isoa tomaattia
halutessasi esim. persiljaa, ruohosipulia, salaattia, jos teet salaattipedin ym.1. Ota esille 1,5 L - 2 L vetoinen kulho ja vuoraa huolellisesti kelmuilla.
2. Leikkaa ruisleipäviipaleista reunat pois ja leikkaa "kulmasta kulmaan" -tekniikalla kahdeksi suorakulmaiseksi kolmioksi. Kostuta leivät maitolautasella nopeasti molemmilta puolilta.
3. Asettele leipäkolmiot (tai mitkä kuviot ikinä siis haluatkaan) haluamaasi järjestykseen.
4. Laita lautaselle kylmää vettä ja laita liivate lehdet likoamaan 5-10 minuutiksi.
5. Perkaa kala. Pilko pienehköiksi paloiksi (EI MÖSSÖKSI!).
6. Ota kaksi lasia. Laita toiseen tillit ja toiseen ruohosipulit. Laita sakset ensin toiseen lasiin ja silppua pieneksi. Tee sama toiselle lasille, jossa tilli tai ruohosipuli (helppo konsti: ei tarvitse pestä leikkuulautaa, vaan vain lasi :)
7. Vatkaa vispikerma/kuohukerma suhteellisen kovaksi vaahdoksi (EI VOIKSI) ja lisää siihen majoneesi, kurkkusalaatti, tuorejuusto, ruohosipuli- ja tillisilppu sekä savukirjolohi.
8. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja laita liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun. Lisää täytteeseen ohuena nauhana jätte hyvin sekoittaen.
9. Kaada täytettä kulhon puoliväliin asti. Laita yksi ruisleipäviipale, josta on leikattu reunat pois, keskelle kulhoa ja jatka täytteen kaatamista. Kun kaikki täyte on kulhossa, ota kaksi ruisleipä viipaletta. Leikkaa molemmista reunat pois. Halkaise samalla tavalla kulmasta kulmaan. Aseta suorakulmaiset kolmiot seuraavalla tavalla täytteen päälle (= kakun pohjaksi): Kaikki 90° kulmat osoittavat keskelle, joten tuloksena on ruisleipäneliö. Eli, jokaisen kolmion hypotenuusa osoittaa kulhon laitamille. Hypotenuusahan on kolmion pisin sivu.
10. Vedä mahdollinen reunoilla oleva ylimääräinen kelmu täytteen ja ruisleipäneliön päälle ja laita jääkaappiin yhdeksi vuorokaudeksi.
11. "Avaa" kelmut. Aseta kulhon päälle tarjoiluastia. Käännä kakku ympäri, eli kumoa se lautaselle. Poista kelmu. Koristele...
12. ...esimerkiksi tomaattiruusukkeella: Kuori kuorimaveitsellä tomaatista/-teista kuori/kuoret ja "rullaa" ruuusukkeeksi. Tomaattiruusukkeiden ohje on tulossa!


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...