1. tammikuuta 2011

Jogurttihyydykekakku



Hyydykekakut hyydytetään yleisimmin liivatteella, joka lioitetaan kuumaan veteen liivatteen oltua kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Itse tutustuin liivatteen käyttöön parisen vuotta sitten koulussa kotitaloustunnilla - eikä se ollutkaan yhtään vaikeaa! Hyydykekakut ovat mun lempparikakkuja.


Tarvitset

kakkupohjaan:


3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta


kostutukseen:


n. 1 dl appelsiinimehua


täytteeseen:


6-7 liivatelehteä (riippuu kuinka löysää muu täyte on)
3 dl maustamatonta jogurttia
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa


pinnalle:

2 dl appelsiinimehua
2 liivatelehteä
hedelmiä... viinirypäleitä, kiivejä, carambolaa...



1. Vaahdota pohjan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2.Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele munavaahdon joukkoon.
3. Kaada taikina tasapohjaiseen, irtoreunaiseen, voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan ja paista 200 C keskitasolla n. 25 min.
4. Kumoa ritilälle.
5. Kostuta kakku pohja- ja päälipuolilta appelsiinimehulla ja laita takaisin samaan irtoreunavuokaan. Pohjalle voi laittaa leivinpaperin.
6. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 min.
7. Sekoita jogurtti ja sokeri keskenään.
8. Sulata liivatelehdet mikrossa täydellä teholla, väh. 1 min, tai kunnes ovat täysin löysää sulaa. Kaada liivatesula huolellisesti sekoittaen jogurtti-sokeriseokseen.
9. Vaahdota kerma ja kääntele jogurtti-sokeri-liivateseokseen. Anna jähmettyä jääkaapissa (kulhossa) hetki.
10. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja laita jääkaappiin ainakin 30 min. hyytymään ennen kiilteen lisäystä.

11. Laita koristeluun tulevat liivatelehdet kylmään veteen.
12. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa kiehuvaksi ja sulata liivatteet sekaan hyvin sekoittaen. Kaada puolet kiilteestä täytteen päälle. Asettele sitten haluamasi hedelmät ym. ja kaada loppu kiille päälle. Ja sitten vain jääkaappiin hyytymään väh. 6 tunniksi, mutta yön yli kun hyydytät, on tulos varmin.


Jos kakkupohja kohoaa paljon, niin sen voi halkaista ja käyttää tähän vain puolikkaan (toisen voi vaikka pakastaa tms.).

VINKKI
Jos haluat kakun reunoista todella siistit, sileät ja tasaiset, laita irtoreunavuoan sisäpuolelle leivontaan tarkoitettua kalvoa. Kun kakku on hyytynyt, poista kalvo varovasti. Kalvoa löydät todennäköisimmin kakkupuodeista, kuten Confetista.



©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...