22. tammikuuta 2011

Mansikkakakkuset



Nonniin, tässä siis kakkosversio näistä kakkusista. Periaatteessa lähes sama kuin Pikku Kakkuset, mutta nimi vaihtui. Täytekään ei ole tismalleen samanlainen, ja nämä kakkuset saivat päälleen vielä mansikkamehukiilteen. Näitä ei olla vielä maisteltu, mutta kunhan pappa porhaltaa kohtapuolin tänne meille, niin sitten tutkaillaan ja maistellaan näitä.

Minä käytin näissä piirtoheitinkalvoa, kun sitä kotoa löytyy (juu, iskä on luokanopettaja). Niissä ensimmäisissä Pikku Kakkusissa laitoin piirtoheitinkalvokehikon sisälle leivinpaperisisuksen JA suosittelen sitä samoin tässä! Tämä täyte tuppasi tarraa kiinni piirtoheitinkalvoon. Piirtoheitinkalvon voi toisaalta myös rasvata rypsiöljyllä, niin silloin leivos ei tartu kiinni eikä tarvita leivinpaperia sisukseksi. Oikea, leivontaan tarkoitettu reunakalvo toimii varmasti paremmin ja mitään leivinpaperiviritelmiä ei tarvita.

Tämä versio sai hieman vaikutteita Sara La Fountainin ihanan kirjan, Passion Foor Foodin juustokakuista.



Tarvitset


pohjaan:

Digestive -keksejä*

täytteeseen:

8 liivatelehteä
3 dl vaahtoutuvaa kermaa
200 g tuorejuustoa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl vaniljakreemijauhetta / vaniljasokeria
2 - 2 1/2 dl maustamatonta jogurttia
350 g pakastemansikoita
200 g pakastevadelmia
1/2 dl mansikkamehutiivistettä
80 g valkosuklaata

kiilteeseen:

3 1/2 liivatelehteä
2 dl mansikkatiivistettä
1 dl vettä

koristeluun:

suklaata
sokerimassaruusuja


1. Tee reunakalvoista pieniä kehikoita. Tässä teko-ohje:
  • Laita Digestive -keksit lautaselle.
  • Halkaise piirtoheitinkalvo kolmeen osaan pituussuunnassa. Jos käytät "kakkukalvoa", leikkaa siitä noin 10 cm korkeita ja vajaa 30 cm pitkiä suikaleita.
  • Aseta kalvo keksini ympärille niin tiukalle kuin saat ja kiinnitä teipillä.


2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja mausta vaniljakreemijauheella / vaniljasokerilla.
3. Sekoita kermavaahto, tuorejuusto, sokeri ja jogurtti keskenään hyvin sekaisin. Sulata valkosuklaa mikrossa, jäähdytä hieman ja lisää täytteeseen.
4. Soseuta mansikat ja vadelmat. Kaada ne kattilaan, lisää sekaan mansikkamehu ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata liivatteet kuumaan mansikkavadelmamehusoseeseen. Jäähdytä ja sekoita sitten täytteeseen.

Ota iso astia täytteelle - itse joduin siirtämään kattilaan :D

5. Kostuta Digestive -keksit mansikkamehulla pullasudilla. Kaada täyte päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.


6. Tee kiille. Kuumenna kiilteen mansikkamehu kiehuvaksi ja liuota kylmässä vedessä olleet kiilteen liivatteet sekaan. Jäähdytä kymmenisen minuuttia ja kaada täytteen päälle.
7. Kun hela hoito on hyytynyt, poista reunakalvot veistä apuna käyttäen varovasti.


8. Koristele haluamallasi tavalla. Sulata vaikka suklaata, laita muovipussiin, leikkaa kärkeen pieni reikä ja pursota viivoja. Voit laittaa myös sokerimassaruusuja, joihin löydät ohjeen täältä. Mikäl laitat myös ruusun vihreitä lehtiä, spritsaa niihin valkosuklaalla "alus", etteivät ne vety kiilteen päällä niin hirvittävän nopeasti.

Elikkäs näin.

 * Elikkäs: tästä määrästä täytettä riittää noin 12 leivokseen. Silloin tarvitset siis 12 Digestive -keksiä. Minä en tehnyt näin, VAAN tein kuusi (6) tällaista yksittäistä leivosta JA yhden pienen hyydykekakun 15 cm halkaisijaltaan olevaan irtoreunavuokaan. Mikäli teet näin jälkimmäisen mukaan, tässä on hyydykekakun pohjaohje:


Tarvitset:

70 g Digestive -keksejä
70 g margariinia


1. Sulata rasva.
2. Murenna Digestive -keksit pussissa murusiksi. Lisää rasva ja mömmää käsillä kasaan.
3. Laita irtoreunavuokaan leivinpaperi pohjalle. Painele mururasvaseos. Laita PUOLET täytteestä keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota reunat, siirrä erilliselle lautaselle ja laita pakkaseen, mikäli et halua heti koristella / syödä.


Tästä täytteestä riittää:

- 12 kappaletta hyydykeleivoksia
- 6 kappaletta hyydykeleivoksia ja yksi pieni (halkaisija 15 cm) hyydykekakku
- yksi iso (halkaisija noin 24 cm) hyydykekakku

VINKKI Jos haluat leivosten alle tuollaisen "aluspaperin", niin tarvitset vain muffinivuokia. Avaa. levitä ja litistä muffinivuoat isoiksi, pyöreiksi alusiksi ja nosta leivokset lastan avulla niiden päälle.

PLUS Itse käytin mansikkamehutiivisteenä Eckströmsin metsämansikka-kiivi -tiivistettä. Se maistuu lähinnä siltä, miltä mansikkasaippua tuoksuu, heh.

EXTRA Kun irrotat reunakalvot, reuna näyttää aluksi repaleiselta ja huolimattoman rumalta. Ei hätää, sillä kiille kyllä "muokkautuu"  tasaiseksi, maltti on valttia.

©2011 • Taikakaulin 

9 kommenttia:

Hönttä kirjoitti...

Hurjan kauniita! Kiitos vaihekuvista, näillä ohjeilla voisi jopa itsekin kokeilla :)

Krike kirjoitti...

Paljon kiitoksia, Hönttä! (=

Tingelstiina kirjoitti...

Oi, onpa hienoja ja melkoista näpertelyä olet jaksanut tehdä! :) Kiva, kun löysit tieni blogiini ja kävit osallistumassa arvontaani! :)

Krike kirjoitti...

Kiitos Tingelstiina! Tottahan toki osallistuin arvontaan :)

Eveliina/LeivinLiina kirjoitti...

Kauniita ja herkullisen näköisiä kakkusia!

Krike kirjoitti...

Kiitos paljon Eveliina! =)

inspiraatio kirjoitti...

toteuutus on näköjään onnistunut hyvin pikkukakkusiin ;)

emai kirjoitti...

uii aivan ihanan makuisia, niinkuin kaikki muutkin ohjeesi täällä c;

Krike kirjoitti...

Tattista Ruusunen :)