15. tammikuuta 2011

Hunajaiset uunivihannekset halloumjuustolla



Nämä uunivihannekset ovat yksinkertaisuudessaan maukkaita ja helppoja tehdä. Punajuuri värjää kivasti muita vihanneksia, ja halloumjuusto tuo mukavaa suolaisuutta. Kun punajuuren mehua ja oliiviöljyä sekoittaa, tuloksena on nuo lautasen reunalla olevat koristukset. Neste kun ei öljyyn liukene, neste jää öljyn keskelle. Mielestäni varsin hauskan näköisiä. :-) Rakastan sipulia, erityisesti valkosipulia, yli kaiken. Olen varsinainen itkupilli sitten taas real-sipulia leikatessa, joten hoitelen homman kyyneleet säästellen sipuligiljotiinilla - siis Tupperwaren leikkurilla.

Tarvitset:

4 perunaa
3 punajuurta
1/2 lanttu
5 porkkanaa
1 iso punasipuli
1 valkosipuli
2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 dl oliiviöljyä
pippuria
1 rkl suolaa
kapriksia

liemeen:

oliiviöljyä
1/2 dl vettä
pippuria
1 rkl suolaa
2 rkl basilikaa

+ Halloum -juustoa


1. Kuori ja huuhtele vihannekset.
2. Leikkaa vihannekset pieniksi paloiksi. Itse tosiaan hienonsin sipulin sipuligiljotiinillä. Purista valkosipuli. Laita vihannekset isoon kulhoon.

Kuorimatta ja kuorittuina.

3. Mittaa vihanneksien päälle oliiviöljy ja hunaja. Rouhi pippuri sekä lisää suola. Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin.
4. Kaada vihannekset uunivuokaan. Sirottele päälle oliiviöljyä reilusti. Lisää vesi ja mausteet. Pistä viimeisenä päälle vielä kaprikset. Paista 200 °C uunin keskimmäisellä ritilätasolla niin kauan, kunnes vihannekset ovat kypsiä, eli hammastikku menee läpi.

Tässä vielä raakoina ennen uuniin menoa.

5. Sitten kun vihannekset ovat melkein kypsiä, valmista Halloum -juusto. Leikkaa Halloum -köntistä siivuja. Laita paistinpannuun vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada kiehuva vesi pois ja varmista että pannu on kuiva. Paista Halloumit kuumalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi molemmin puolin.



©2011 • Taikakaulin

6 kommenttia:

Leni kirjoitti...

Jos sulla on aikaa, käy vilkaisemassa mun blogia ja liity lukijaksi mikäli innostut! :)
http://violetblog2.blogspot.com/

Krike kirjoitti...

Käynpäs heti katsomassa!

Noora kirjoitti...

Kääk mitä herkkuja sulla on täällä! :)

Krike kirjoitti...

Kääk kääk :D Kiitos =)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa Taikakaulin! Kiitos kivasta ohjeesta :) Miksi muuten se vesi pitää kiehuttaa ennen juuston paistamista - pannun puhdistuksen vuoksi kenties? Terv. Niina Etelä-Ruotsista

Krike kirjoitti...

Moikka moi! Vettä ei ole pakko kiehauttaa, mutta pannua ei periaatteessa sais kuumentaa tyhjiltään. Sitten kun vesi kiehuu, tietää että pannu on kuuma. :)