26. heinäkuuta 2013

Mehevä raparperi-rahkapiirakka


Hejsan! Tänään - tai no nythän se on jo eilen - ajelin äidin ja iskän kanssa tonne idän suuntaan mun kummiperheelle. Ajoin mun ekan vähän pidemmän matkan, nimittäin koko menomatkan eli kolmesataa kilsaa. Sen verran ajattelin ajamista referoida, että ajaminen on kivaa ja moottoritietkin jees. Mutta leveäkaistaisella, keskikaiteettomalla, rekallisella tiellä ajaminen oli hirveätä - ainakin kun molemmat vanhemmat kilpaa antoivat ei-niin-loistavia neuvoja. Yritä siinä sitten pysyä r a u h a l l i s e n a . . .

Tein mukaan tämän raparperipiirakan, jonkalaista olin meidän kylän kesäteattein back stagella mussuttanut. Mun mielestä se piirakka siellä kesäteatterilla oli ihan syntisen hyvää, ja aloin metsästää netistä vastaavia reseptejä. Tämä Maku-lehden nettisivuilta löytämäni resepti vastasi melko hyvin ainesten ja taikinatyyppien kuin myös ulkonäön perusteella sitä maistamaani herkkua. Niinpä kävin nappaamassa tuolta pihamaalta raparperinvarsia ja paistelin tän loppujen lopuksi tosi simppelin mutta todellakin ihanan mehevän piirakan!


Tarvitset:
250g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria

pohjataikina:
2 dl piimää
1 kananmuna

muruseos:
1/2 dl kaurahiutaleita

täyte:
12 dl raparperipaloja
200g kermaviiliä
250g maitorahkaa
2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria

1. Sulata voi. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda sekä vaniljasokeri keskenään sekaisin. Lisää voisula ja nypi murumaiseksi massaksi. Ota 1/4 murumassasta erikseen toiseen kulhoon.


2. Lisää pohjamassaan (siis kulhoon, jossa 3/4 murumassasta) piimä ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperoidulle uunipannulle (eli syvä uunipelti, 35 x 42cm).
3. Ripottele raparperipalat taikinan päälle.


4. Sekoita kermaviili, maitorahka, sokeri sekä vaniljasokeri keskenään ja kaada raparperien päälle. Levitä.


5. Ota se 1/4 murumassasta, jonka laitoit kohdassa 1. sivuun. Lisää siihen 1/2 dl kaurahiutaleita ja nypi ne massan sekaan. Ripottele muruseos raparpereiden ja täytteen päälle. Paista koko hoitoa 175°C uunissa noin 45 minuuttia (minulla 47 min) ja peitä tarvittaessa foliolla palamisen estämiseksi.




Peeäs Tänään oli meidän postilaatikkoomme tipahtanut mun ajokortti sekä ylppäreitä ajatellen englanninkielinen versio kirjasta Eat Pray Love, jota oonkin viimesen viikon ihan kuumeisesti venannut!

Peepeeäs VIHAAN AJOKORTIN TAI PASSIN KUVAA, KUN SIINÄ EI SAA HYMYILLÄ!

©2013 • Taikakaulin

3 kommenttia:

Sarppu kirjoitti...

Vaikuttaa todella herkulliselta :) pitääpä kokeilla kun vielä on raparperiakin pihalla.

Anna kirjoitti...

ihanaa rabarberia!! ;) :) vähän mäkin niiiin odotan tota ajamista! :)

ps. ihan hyvä on passikuva! :)

Krike kirjoitti...

@ Sarppu: oli hyvää ja kantsii kokeilla!! :-)

@ Anna: on se kivaa! toi on ajokortin kuva ;-)