11. heinäkuuta 2013

L'Escale, Nauvo


Niin kuin blogiani viime aikoina lueskelleet ehkä muistavat, olin ystäväni kanssa pyöräilemässä Turun ja Ahvenanmaan saaristoissa kuuden päivän ajan heti heinäkuun ekalla viikolla. Meillä ei tosiaan mitään reittisuunnitelmaa ollut - viikko varattiin aikaa ja yhdeksi etapiksi päätettiin Maarianhamina.

Lähdimme ensin InterCity2-junalla Helsingistä Turkuun, josta hyppäsimme filtsujen selkään ja lähdimme polkemaan Kaarinan kautta Paraisiin. Yövyimme Paraisissa Sattmark-nimisessä paikassa, jonne pystytimme reissun alussa ostamamme Kiinan ihmeen (lue: halpisteltan). Aamulla jatkoimme kohti Paraisten kärkeä, josta matkasimme lossilla Nauvoon. Oltiin syöty aamupalaksi pari myslipatukkaa ja vettä, joten voitte nyt ehkä arvatakin järkyttävän nälän saapuneen. Kierreltiin Nauvon satamassa erilaisia ravintoloita, ja ihan meren tuntumassa sijainnut L'Escale vaikutti hinta-laatu -suhteeltaan tosi passelilta.


Lounas maksoi 12,50 euroa per tyyppi. Sinä päivänä (2.7.) oli tarjolla venäläistä härkäpataa, pottumuusia sekä kaikkia ihania salaatteja. Sapuskan kylkeen sai syödä superhyvää, paikan päällä valmistettua hiivaleipää niin paljon kuin napa vain veti. Tällä ruoalla ja parilla suklaakeksillä jaksoikin kepeästi iltaan asti!

Peeäs Mietin ihan älyttömän pitkään, että miten oikein jakaisin nää saaristopostaukset erillisiksi postauksiksi. Kaikkia ruokia ja kuvia ei millään voi tunkea samaan postaukseen - siitä tulis varmaan kilsan mittainen. Päädyin lopulta sellaiseen ratkaisuun, että teen erilliset julkaisut kahviloista tai ravintoloista, joissa kävimme. Lisäksi teen postauksen 'retkeilijän ruoista' eli käytännössä ruoista, joita söimme leirintäalueilla by me itse. Ihan lopuksi haluan vielä tehdä reissusta koosteen, johon kokoan kaikenlaisia edes jotenkin ruokaan liittyviä kuvia, joten jos kiinnostaa, stay tuned!

Kaikki julkaisun kuvat © Pihlis, sillä mun iPhone oli ravintolan kassalla lataamassa ;-)

©2013 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...