7. heinäkuuta 2011

Savulohihyydykekakku


Pika-pika-pikaruusu

Vuosi sitten synttäritarjoiluna oli tavis voileipäkakku, mutta hoksattuani että se pullamössö eli leipäsiivut kakun välissä eivät oikein natsaa päätin tehdä tällaisen hyydykekakun. Tämä ei pehmeää mössöleipää ole nähnytkään! Oli oikein maukasta, täytyy ihan itsekin myöntää. Lohi on mun lemppari hyydykekakuissa. Ja nimenomaan kylmäsavulohi on parasta.

Tarvitset:

7 liivatelehteä
520g savukirjolohta (kylmä ja lämmin käyvät molemmat)
1 ruukku ruohosipulia
1 ruukku tilliä
4 dl vispikermaa
2 dl majoneesia
2 dl sinappi-kurkkusalaattia
200g savulohi-piparjuurituorejuustoa (Bonjour, Valio Viola)
200g maustamatonta tuorejuustoa
pippuria
1 sitruuna (mehu)

pohjaan:

200g hapankorppuja (Oululaisella juuri tuon kokoinen paketti)
100g voita tai margariinia


koristeluun:

savukirjolohta (menekki 150-250g)
tomaatti(a)
basilikan lehtiä

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Pilko kala. Leikkaa tillit ja ruohosipulit silpuksi.
3. Vaahdota vispikerma. Lisää majoneesi, sinappi-kurkkusalaatti, savulohi-piparjuurituorejuusto ja maustamaton tuorejuusto sekaan sähkövatkaimella. Lisää kohdassa 2. hienontamasi yrtit. EI KALAA VIELÄ.

Majoneesi + sinappi-kurkkusalaatti
Yrtit + lasi + sakset = erittäin hieno silppu & vähän tiskiä
4. Purista sitruunasta mehu pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata liivatteet siihen ja kaada ohuena nauhana täytteen sekaan. Lisää täytteeseen myös pilkottu kala ja pippuria myllystä. Kaada täyte irtopohjavuokaan, jonka pohjan ja reunojen väliin on pingotettu tuorekelmua.


Pingotettu tuorekelmu

5. Kun kakku on hyytynyt tunnin, tee "pohja". Murenna hapankorput triplamuovipussisssa (= 3 muovipussia päällekkäin) tai kulhossa. Sulata rasva ja kaada kulhoon, jossa hapankorppumurut. Sekoita ja levitä tasaiseksi kerrokseksi hyytyneen täytteen päälle vuokaan. Anna hyytyä seuraavaan päivään asti.


 

 

6. Irrottele veitsellä kevyesti täyte irtoreunoista. Aseta tarjoiluastai vuoan päälle ja kumoa kakku.
7. Nosta kakun pinnalle savukirjolohta. Kuori tomaatista pari-kolme pitkähköä kuorivanaa ja pyörittele ruusuksi. Nypi basilikasta lehtiä koristeeksi.

Syö :)

Sankari saa aloittaa :)

©2011 • Taikakaulin

4 kommenttia:

Voileipäkakkufani kirjoitti...

Täyte lähes sama kuin Kinuskikissan lohikeikauskakussa , jota olen tehnyt monasti. Varmasti hyvää!

Taikakaulin kirjoitti...

Heippa! Olen yhden kerran tehnyt ko. kinuskikissan kakkua, mutta liivatetta oli ihan liian vähän sen ohjeessa. Täyte kirjaimellisesti lösähti. Hassu tuo vertaus, että "lähes sama kuin", sillä ihan älyttömän moni muu bloggaaja käyttää samoja aineita! Tämän ohjeen olen kyllä itse kirjoittanut, mutta harmillisesti täyteaineksia ei niin loputtomiin ole. Oli kyllä juu hyvää.

Haidi kirjoitti...

Tätä on pitänyt tehdä monesti. Jospa viimein saisin kokeiltua!

-H

Taikakaulin kirjoitti...

Suosittelen, on hyvää!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...