3. heinäkuuta 2011

Mansikkajäde by meRupesi ärsyttämään kaikki valmisjäätelöt. Väriaineilla värjätyt ja esansseilla maustetut kaloripommit. Kaupasta ostettuja jätskejä olen tänä kesänä syönytkin huimat kolme, mutta kun ei vaan tee mieli. No, ei tämäkään mitään laihduttajan kamaa ole, mutta ei tuota sokeria ihan hirveästi tässä ole, ja kuohukermakin sattui olemaan epähuomiossa ostettua jotain rasvatonta (meiltä ei normaalisti löydy mitään rasvattomia tuotteita kaapista, mauttomia ja pahoja). Tuli muuten yllättävän hyvää ekaks kerraksi.


Tarvitset:

2 kananmunaa
1/4 dl sokeria
1 ½ dl kuohukermaa
(3 tl vaniljasokeria, ei pakollinen, mutta antaa kivaa aromia)
2 ½ dl mansikoita + lientä

1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi (kts. kuva). Vaahdota sitten keltuaiset ja sokeri, eri kulhossa.
2. Ota kolmas kulho ja vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla vatkauksen puolivälissä.
3. Lisää kermavaahto keltuaisvaahtoon, sekoita nuolijalla kevyesti. Lisää vimppana valkuaisvaahto kevyesti pyöräyttäen. Kaada "pakastuskulhoon". Tiputtele murskattuja mansikoita sekä niiden lientä päälle. Sekoita kevyesti ja laita pakkaseen. Sekoittele tunnin välein.


Peeäs Tällä kertaa erottelin kananmunan siihen tarkoitetulla Tupperwaren kananmunanerottimella. Ekan munan kanssa homma sujui tosi nopeasti, mutta toisen valkuaisen sisältäessä paksuja klimppejä olisin hoidellut koko jutun nopeammin käsin. Sain erottimen synttärilahjaksi :)

VINKKI Mansikoita ei kannata lisätä vaahtoon yhtään aiemmin, vaan vasta vaahdon "päälle" (vajoavat kyllä pohjaan). Vaahto menettää kuohkeutensa, jos turhaan sekoittelet mansikoita sekaan.

Ja sitten vähän fiilistelymusaa, joka sopii niin tähän jäätelöön kuin kesätyöpaikkaani nimensä perusteella. Kyllä, mansikkamaalle lähden rahaa poimimaan. Tarkalleen ottaen Etelä-Hämeeseen Mansikkatila Pekkalalle. Sieltä saa saletin varmasti kesän toisiksi parhaimmat mansikat, parhaimmat nimittäin saa meidän naapurin mansikkamaalta. Joten, mikä muu voisi sopia tähän postaukseen paremmin kuin Beatlejen Strawberry Fields Forever? No aivan, ei mikään.

©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...