17. heinäkuuta 2011

Mansikka-vuohenjuustosalaatti
Söin tämäntyyppistä salaattia syntymäpäivänäni 22.6 ravintola Kynsilaukassa, kuten samannimisessä (Ravintola Kynsilaukka) postauksessa kerroinkin. Salaatti oli ravintolassa nimellä Kutun kutsu ja ihan taivaallinen. Olihan sitä sitten tietenkin tehtävä. Ostelin kaupasta kaikkea, mikä tuntui tähän sopivan ja mitä Kynsilaukassa oli ollut, ohjetta ei siis ollut. Sisko ei ollut kotona, joten kokkailin itseni lisäksi äidille ja iskälle. Ja oli hyvää, i like!


Tarvitset:

jäävuorisalaattia
tammenlehtisalaattia
villirucolaa
herneenversoja
valkosipulinkynsiä 
vaaleita leipäsiivuja
vuohenmaitojuustoa (myydään sellaisina pötköinä, esim. Président)
pippuria myllystä
n. 4,5 mansikkaa per. ruokailija
1 1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl unikonsiemeniä


1. Pese salaatit halutessasi. Asettele ensin jäävuorisalaatti ja tammenlehtisalaatti lautaselle ympyräksi siten, että salaattien kannat osoittavat lautasen keskustaan. Liiat kannat tulee napsia pois ja lautasen reunoille jättää tilaa mansikkasiivuille. Tee äsken tekemäsi salaatti"ympyrän" keskelle herneenversoista "aidattu alue", johon tulee paistettu leipä ja juustosiivu. Sellainen pesä. Asettele rucola salaattikiekon ulkopuolelle. Purista valkosipulinpuristimella v.sipulinkynnet murskaksi ja ripottele salaatin päälle.

Seuraavaksi herneenversopesä
2. Ota pyöreällä muotilla (esim lasin suu) vaaleasta leivästä kaksi pyöreää palaa yhtä ruokailijaa kohden. Paahda pienessä määrässä voita pannulla kullanruskeiksi. Asettele "herneenversopesän" keskelle. Leikkaa leipäkiekkojen päälle runsas siivu vuohenjuustoa. Rouhi pippuria myllystä.


3. Leikkaa mansikat lohkoiksi.
4. Sekoita rypsiöljy ja unikonsiemenet. Nostele lusikalla kastiketta salaatin ja mansikoiden päälle. Leikkaa koristeeksi (ja toki syötäväksi) mansikoita viuhkaksi.

S-y-ö-!

Rypsiöljy & unikonsiemenet

VINKKI Jälkkäriksi sopii mainiosti zabaglione mansikoilla! Lisään ohjeen tuota pikaa :)

kenahti


©2011 • Taikakaulin

4 kommenttia:

lintsi kirjoitti...

Ah, näyttää herkulliselta ja ehdottomasti todella kesäiseltä salaatilta!

Taikakaulin kirjoitti...

Tack, sitä se totisesti myös on :)

Haidi kirjoitti...

Onpas ihana blogi sinulla!

-Heidi

Taikakaulin kirjoitti...

Paljon kiitoksia! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...