15. heinäkuuta 2011

Karpalo-kauracookies



Oikeasti karpalo-cashew-kauracookies, mutta tuo pidempi kuullostaa hassulta. Raskaan kesätyön eli mansikanpoiminnan ohessa päätettiin kaverin kanssa tehdä jotain keksejä kuivatuista karpaloista. Tämmöinen summa summarum saatiin aikaan, Nalle-kaurahiutalepaketin takana oli joku ohje, siitä siis vähän inspistä ja ideaa. Nää maistuivat lähes tulkoon Kantolan karpalokekseiltä, joka oli salaa tavoitteena. Nam.

Tuli kahden viikon aikana poimittua 504 litraa mansikoita, eilen loppui se homma. Tuli selkä tosi kipeäksi, akilesjänne oikkuilee kanssa tosi inhottavasti nyt. Kamalaa kykkimistä muutenkin ja hurjan rankkaa, mutta tulipahan testattua sekin homma.

Tarvitset:

100g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 kananmuna
100g kuivattuja karpaloja
100g cashewpähkinöitä



1. Rasva ja sokeri ne yhteen soppii. Eli mössää ne. Myös vaniljasokru.
2. Sekoita ruokasooda, vehnäjauhot ja kaurahiutaleet sekaisin. Lisää mössättyyn rasvasokeriseokseen. Riko myös muna sekaan.
3. Leikkaa kuivatut karpalot puoliksi ja rouhi cashew't. Lisää taikinaan. Painele pellille yhdeksän lättyä. Paista 200 °C uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.



VINKKI Voit tehdä erimakuisia keksejä vaihtamalla kuivatut karpalot esimerkiksi kuivattuun aprikoosiin, luumuun tai mansikkaan.



©2011 • Taikakaulin

6 kommenttia:

Tuta kirjoitti...

Herkulliselta kuullostava cookie resepti,nam:)

Taikakaulin kirjoitti...

Kiitos, Tuta! :)

Anonyymi kirjoitti...

Pussitin juuri tuoreita karpaloita ja aion kokeilla reseptiä näillä tuoreilla karpaloilla:)

Taikakaulin kirjoitti...

Jees, karpalot on ihania! Kannattaa muuten kenties korvata osa vehnäjauhoista perunajauhoilla, kun voi muuten olla aika vetistä :D Kerrohan sitten miten onnistui! :)

Jenni kirjoitti...

nää oli ihania... ja tein näitä pakastetuilla, kokonaisilla karpaloilla ja hyviä tuli! hauskasti poksuivat uunissa, ja tuoreet karpalot toivat mukavan rapeaan kaurataikinaan kivasti kirpeyttä ja mehevyyttä. Laitoin n. 2 dl karpaloita, suoraan pakastimesta. Laitoin n. puolet jauhoista perunajauhoja, ja sen lisäksi sekoitin perunajauhoja n. puoli desiä itse karpaloihin ennen taikinaan lisäämistä, jonka tein ihan viimeisenä. Pähkinöinä laitoin vain perus maapähkinärouhetta, ja siitäkin tuli kiva oma makunsa, toimii siis niiläkin :) Ihan huippuhyviä, kun keittää kinuskin, murentaa keksejä vähän pienempiin osiin tiikerijätskin kanssa ja valuttaa norona kuumaa kinuskia päälle, NAMS,kiitos ohjevinkistä!

Taikakaulin kirjoitti...

Kiitokset, Jenni, vinkistä ja kivasta kommentista! Voisikin itse pitkästä aikaa tehdä tällaisia. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...