31. heinäkuuta 2011

Kevyempi mustikkapiirakka



Jotain kevyttä piti mummelin käskystä tehdä ja tällainen sitten syntyi. Tää on myös kesän ensimmäinen mistikkapiirakka.

Tarvitset:

3/4 dl rypsiöljyä
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa

täytteeseen:

1 prk maitorahkaa (200-250g)
1/2 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria (fariinisokerista saa aromikkaan maun)
5 dl mustikoita
perunajauhoa


1. Sekoita kaikki pohjan ainekset ja litistele (öljyllä) voidellun piirasvuoan pohjalle.

the pohja

2. Sekoita täytteen maitorahka ja jugge. Lisää munaa ja sokeri. Lado mustikat pohjan päälle ja ripottele perunajauhoja pikkasen päälle. Kaada täyte päälle ja paista 200 °C 20-35 minuuttia.





©2011 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Tosi ihanan näköinen piirakka. Orvokki sopii niin hyvin koristeeksi:). Mukavaa tiistai- iltaa.

Krike kirjoitti...

Kiitos, musta luonnonkukat ovat tähän aikaan vuodesta tosi kivoja ja helppoja koristeita. Niitä kun tosta pihalta vaan nyppii. Mukavaa tiistai-iltaa sillekin suunnalle!