28. heinäkuuta 2011

Aurinkoinen vuohenjuusto-tomaattikeitto




Äiti oli tässä nelisen päivää Lontoossa ja sillä aikaa mä tein ruoan itselleni - sisko ei mun tekemää syö ja iskä söi sitten siskon kanssa kaupan valmismöhniä. Kaapista löytyi kasviksia, aina yksi tai kaks korkeintaan kutakin lajia. Tomaattia sitten vähän enemmän, joten siitä sai tämä nimensä. Vuohenjuustopötkönpätkä oli seisonut kaapissa jo viikon, joten senkin sain ympättyä tähän. Ja tuli oikein hyvää.

Tarvitset:

vettä keittämiseen
4 keskikokoista perunaa
3 porkkanaa
7 isoa tomaattia
1 rkl kasvisfondia
oliiviöjyä
3 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 ruukku oreganoa
1 ruukku basilikaa
suolaa
pippuria
nokare voita
2 dl tomaattipyrettä (tai ketsuppia)
1/2 pötköä vuohenmaitojuustoa
 basilikan lehtiä


1. Pilko perunat ja porkkanat kattilaan. Laita vettä sen verran, että vihannekset juuri ja juuri peittyvät. Kun vihannekset ovat melkein kypsiä, kalttaa tomaatit. Upota ne siis vihannesten viereen veteen, laita kattilalle kansi ja odota noin viisi minuuttia. Sitten kuoret ovat rypistyneet ja voit vetäistä ne yhtenäisenä kappaleena irti. Anna muhia ja lisää kasvisfondi.

Osa tomaateista puuttuu vielä

2. Pilko kumpaisetkin sipulit oliiviöljyn kaveriksi kattilaan (ota toinen kattila) ja kuullota. Lisää tuore, revitty oregano sekä suurin osa basilikasta. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää myös nokare voita mukaan. Mittaa tomaattipyre sekaan. Sekoita.

Vielä 1/2 tomaattipyreestä

3. Suolaa vielä keitetyt vihannekset ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää toisessa kattilassa haudutettu tomaatti-valkosipulimössö sekaan ja soseuta. Pilko vuohenjuustot könteiksi ja soseuta. Älä kokonaan, sillä kököt ovat kivoja ylläreitä. Annostele soppalautasille ja koristele vuohenjuustolla sekä basilikan lehdillä.





Vinkki Jos teet tätä keittoa tietoisesti sellaiselle henkilölle, joka ei pidä vuohenjuustosta, soseuta koko keitto sauvasekoittimen sijaan blenderissä. Silloin siitä tulee klimpitön. Eli vuohenjuusto menee ihan pieneksi, ainakaan sitä ei silmillä huomaa. :D

Peeäs Kurkkaa tämä Kotivinkki-postaus, musta tehtiin uusimpaan numeroon (13 | 27.7.2011) juttu. Lehtipisteiltä kyseisen lehden saat, hinta on muistaakseni 6,20€. Lehti sisältää myös paljon kivoja säilöntään liittyviä reseptejä!


©2011 • Taikakaulin

4 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Taas niin ihanan näköistä ruokaa, nam..:)

Krike kirjoitti...

Kiitos :)

Salla kirjoitti...

Siskosi jää paljosta paitsi!

Krike kirjoitti...

Niin joo ja kieltämättä vähän hassua, kun ei koske mun tekeleisiin. Toisaalta jäähän sitten itelle enemmän ;D