4. huhtikuuta 2011

Perus murotaikinapohja makealle piirakalle


Tätä piirakkapohjaa voi käyttää kaikkiin makeisiin piirakoihin. Toisin sanoen tämä on myös pikataikina, sillä tässä käytetään leivinjauhetta eikä sitä tarvitse kohottaa. Laitoin tämän myös kategoriaan "Kakut: pohjat".


Tarvitset:

100g margariinia tai voita
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


1. Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää kananmuna sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi.
2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita käsin tasaiseksi. Painele sormilla voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
3. Paista 200 C, kunnes se on nätin kullanruskea ja piiraspohjan päälle tehty täyte on kypsä/valmis.


©2011 • Taikakaulin

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Missä Muropohjan Paisto lämpötila ja aika?? "en ole ennen tehnyt en voi tietää"

Krike kirjoitti...

Ei kai muropohjaa kukaan sinällään paista ja syö? Niin kuin näät, piiraspohjan kuvakin on ihan raaka ja paistamaton vielä. Yleensä paistoaika- ja lämpötila mainitaan varsinaisen piirakkareseptin yhteydessä... Lisäsin tuohon nyt nuo tiedot, jos niillä joku tekee jotain..

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän tuossa taikinapohjan ohjeessa ko. tiedot selkeästi lukee:)200:ssa paistetaan kunnes pohja JA täyte on kypsän näköistä...

Krike kirjoitti...

Eikös :)

Anonyymi kirjoitti...

No hyvin onnistu gluteiinittomillakin jauhoilla. Taikinasta tuli löysä mutta se sopi ihan hyvin hyydyke kakun pohjaa varten.
Nyt kun ton kakun sais vielä jäähtymään niin pääsis maistelemaan.

Krike kirjoitti...

Hyvä tietää! Jauhoja voi toki maltillisesti lisätä halutessa mikäli taikina vaikuttaa löysältä. :-)

Seija kirjoitti...

Pohja onnistui erinomaisesti...korvasin jauhomäärästä noin vajaan desin kaurahiutaleilla.
Sihien tein kurpitsapekaanitäytteen.
Kiitokset vain 68-vuotiaalta kokeneelta mummokokilta pohjataikinasta!

Krike kirjoitti...

Seija, kiitos kommentistasi, todella ihana kuulla!! Kaurahiutaleet toimivat varmasti tosi hyvin, ja täyte kuullostaa myös todella herkulliselta! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, kiitos ohjeesta :) tykkään kamalasti tuosta taikinasta raakana ja kypsänä kun laittaa omenahilloa päälle uuniin xD en oo viel ees maistanu sitä mut uskon et se on hyvää....:D

Krike kirjoitti...

Ihana kuulla, kiitos kommentistasi! :)

Janina kirjoitti...

Onpas hyvä pohja! Perusmustikkapiirakasta tuli kuulemma parasta ikinä!

Krike kirjoitti...

Jeee, voi kun mukava kuulla! Kiitos kommentistasi :)