16. huhtikuuta 2011

Pekonimuffinssit


Viikko sitten tehtiin siskon kanssa tällaisia! Yleensä sisko ei häärää keittiössä, mutta kun kerrankin pyysi "tehtäskö muffinsseja", en voinut olla kieltäytymättä. Sisko ei tykkää vahvoista mausteista, mutta siitä huolimatta näistä tuli maukkaita. Nämä kuuluvat sarjaan "Pikkukaulimen kakkukoulu". :D


Tarvitset:

5 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
n. 2 tl suolaa
2 kananmunaa
2 1/2 dl maitoa
1 dl rypsiöljyä
pippuria myllystä
2 tl grillimaustetta
140g pekonia
1 pieni sipuli
1 rkl ketsuppia


1. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola sekaisin.
2. Riko kananmunat toiselle lautaselle. Lisää mukaan maito, rypsiöljy, grillimauste ja pippuri. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pilko sipuli pieneksi hakkelukseksi (silpuksi) ja lisää kananmunien sekaan ketsupin kanssa. Yhdistä massat samaan kulhoon.


3. Valmista pekoni. Suosittelen, että kypsennät sen ennen uuniinmenoa. Aseta pekoniviipaleet lautaselle kahden talouspaperin väliin ja kypsennä mikrossa täydellä teholla (meillä 800) noin 3 minuuttia. Pilko sitten paloiksi ja lisää taikinaan.4. Nostele taikina vuokiin ja paista 200 °C noin 15-20 minuuttia.VINKKI Kun kypsennät pekonia, on syytä laittaa ne talouspaperien väliin. Muuten se töhrii mikron öljyllä ja tiedossa mikron pesu (=ei kiva homma). Paista pekonit mieluummin kahdessa erässä, älä päällekkäin toistensa kanssa.

Muistathan, että minulla käytössä ooli jenkkilän muffinivuokia, siis amerikkalaisia. Niissä tulee todella isoja, ihan sämpylän veroisia vain kahdeksan kappaletta. Pienempiin vuokiin tehdessäsi saat noin 15 muffinin satsin.

Peeäs Alkuselostuksessa puhun koko ajan "sisko sitä" ja "sisko tätä". Tätä en tee sen vuoksi, että en halua paljastaa hänen nimeään, vaan olemme aina pienistä pitäen kutsuneet toisiamme siskoiksi. Nimellä kutsuminen tuntuu ihan oudolta...


©2011 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Pampula kirjoitti...

Näitä täytyy kokeilla pian :) Näppärä vinkki tuo pekonin kypsennys mikrossa paperin välissä!! Kiitos siitä! =)

Taikakaulin kirjoitti...

Kannattaa kokeilla, tosi kätsy ja nopea tapa kypsentää : )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...