11. huhtikuuta 2011

Mustikkapannacotta



Tämä resepti on peräisin Sara La Fountainin Passion For Food -kirjasta. Sokeria oli ehdottomasti liikaa, alla paranneltu versio. Kannattaa muuten tehdä pienempiin laseihin, kuin ylläolevassa kuvassa!


Tarvitset

pannacottaan:

2 liivatelehteä
1-2 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl kermaa
1/2 dl sokeria


mustikkatäytteeseen:

1 liivatelehti
2 dl pakastemustikoita
1/2 dl vettä
max 1 tl sokeria

koristeluun:

jogurttirusinoita
suklaarusinoita
sitruunamelissan lehtiä


1. Laita pannacotan liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Mittaa kerma ja sokerit kattilaan ja kiehauta. Kun sokeri on sulanut kermaan ja pulpahtanut paristi, lisää liotetut liivatteet. Muista puristaa ylimääräinen vesi liivatteista ennen lisäämistä pois. Kaada tarjoilulaseihin. Jos lasisi ovat todella ohuet, esilämmitä ne kuuman, tulisen veden alla. Tottuvat kuumaan näin paremmin. Anna jäähtyä ensin huoneen lämmössä ja laita sitten jääkaappiin.
3. Valmista mustikkatäyte sitten, kun pannacotta, eli valkoinen alaosa on hyytynyt. Laita mustikkatäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita kaikki muut ainekset kattilaan. Soseuta seos sauvasekoittimella ja kuumenna sitten lähes kiehuvaksi. Liuota liivate ja sekoita hyvin. Jäähdytä (esim. kylmässä vesihauteessa) ja kaada hyytyneen pannacotan päälle. Koristele murskatuilla suklaa- ja jogurttirusinoilla sekä ihanilla sitruunamelissan lehdillä.


©2011 • Taikakaulin

3 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Tänne on tullut taas KAIKKEA KIVAA!!
Innolla odotellaan musakakkua ja niitä marsipaanijutskia! :)

lintsi kirjoitti...

Itseltänikin kyseinen kirja löytyy ja siinä ei kyllä voin tai sokerin määrissä säästellä...;) Mutta hyvä tietää vastaisuuden varalle, jos tulee tämän reseptin perusteella tehtyä pannacottaa. Kivoja uusia juttuja olit muutenkin lisäillyt blogiin!:)

Krike kirjoitti...

Anna: musakakku tulee joskus toukokuussa. Seuraava marsipaanihärdeli tulee ensi viikonloppuna tai ens viikolla.

Lintsi: Kiitos! Tosiaan, itse pidän enemmän kirpakoista marjoista, kuin sokerissa uitetuista. Onneksi sen määrää voi aina vähentää :-D