13. huhtikuuta 2011

Kevyet valkosipuli-juustokeksit


Tämä on ihan kauheaa! Jäin vaarallisesti koukkuun ruoanlaittoon ja leivontaan kohta kuusi vuotta sitten ja sillä tiellä vieläkin ollaan. No, oikeastihan se on vaan ihan maailman paras juttu. Joka viikonloppu tulee jotain väkerrettyä, tai jos ei, tuntuu ihan oudolta. Olen melkein muuttanut keittiöön. Se on vaan kodin paras paikka.

Leipomisen ollessa pakkomielle viime perjantaina 8.4. koulupäivän jälkeen päätin jotain tehdä. Äiti on aina perjantait töissä ja sisko oli juuri sinä perjantaina bändikisoissa, joten heistä ei ollut haittaa. Iskä on sellanen mukava ja antaa kokata ja häärätä keittiössä, joten siitäkään ei haittaa vaikka kotona olikin. Tämä rezepti on saanut vaikutteita Myllyn Paras -nettisivujen valkosipuli-juustokekseistä, mutta luonnollisesti muokkasin sitä paljon. Kasvirasvojen ollessa tyydyttymättömiä ne eivät lihota.




Tarvitset:

2 dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1 dl spelttihiutaleita (siis alkuvehnää) tai ruisjauhoja/-hiutaleita
1 ½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
¾  dl juustoraastetta (23% esim. X-tra)
5 valkosipulinkynttä (vähintään! Haihtuu uunissa)
n. 1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
n. ¾ dl maitoa (rasvatonta)


pinnalle: 

juustoraastetta (23 %)
paiston jälkeen: pippuria ja suolaa


1. Sekoita kuiva-aineet keskenään (myös suola). Lisää juustoraaste ja murskatut valkosipulit, sekoita hyvin. Lisää myös öljy ja maito ja sekoita tasaiseksi massaksi. 


2. Ota taikinasta pieni köntti ja pyörittele se käsien välissä palloksi. Litistä pallo lätyksi ja tasoita reunat. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 225 °C noin 10 minuuttia.


Juustoraaste päälle ja uuniin :)



Peeäs Nämä saivat hyvän vastaanoton perjantai-iltana niin iskän kuin äitinkin työpäivän jälkeen. Ja mikä kivointa, nää on kevyitä ;)



©2011 • Taikakaulin

4 kommenttia:

kitinen kirjoitti...

Oi nam, valkosipulia ja juustoa! ♥ Tämäpäs onkin kiva blogi muutenkin, mun makuuni sopivan helppoja, mutta sitäkin herkullisempia reseptejä :D Pistän itselleni muistiin heti nää keksit sekä turkinpippurikaakaon ainakin :)

Krike kirjoitti...

Kiitos paljon! Kiva kuulla tuollaista palautetta :)

kiala kirjoitti...

Tosi hyviä kun laittaa 1/3 määrää suolaa. Öljyksi käy myös kurpitsansiemeniöljy.

Krike kirjoitti...

kiala, kiitos kommentistasi! Suolan määrää kannattaa maistella taikinaa tehdessä, sillä esimerkiksi juustoraasteiden suolapitoisuuksissa on eroja. Onhan toki terveellisempää laittaa vähemmän suolaa. Kurpitsaöljy on mulle ihan uusi tuttavuus, täytyy tutustua :)