Iskä vietti tässä juuri synttäreitään ja Sydänystävän vadelma-vanljakakusta inspiroituneena piirsi minulle kuvan, millaisen sitten itselleen syntymäpäiväkseen haluaa. Koska äitin ja iskän synttärit ovat niin lähekkäin, tein heille yhteisen kakun (ei siis tämä). Tämä kakku matkasi minunkin käymän oikeesti ihanan ala-asteen opehuoneeseen. Tällä hetkellä "teemana" minulla on kevyet herkut ja vain hyvä, ettei tämä kakku kotiin jäänyt. Hehee.
Tarvitset
pohjaan:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
täytteeseen:
6 dl vispikermaa
400g vaniljatuorejuustoa (Sunnuntai, á 200g)
4 liivatelehteä
1/2 dl vettä
300g suklaata (kaikki käy, minulla Maraboun tumma, laktoositon)
+ 1 prk Lemon Curd -sitruunatahnaa
kostutukseen:
1/2 sitruunan mehu
1 dl vettä
päälliseen:
KAKSINKERTAINEN SATSI VOIKREEMIÄ
350g marsipaania/sokerimassaa/MMF:ia (vaahtismassaa)
pinkkiä/punaista elintarvikeväriä (esim. Wilton tai pastavärejä)
keltaista elintarvikeväriä
tomusokeria (massan kaulimiseen)
koristeluun:
valkoista massaa (sokerimassa paras, koska keinotekoisen valkoinen)
salmiakki/lakutoffeekarkki (pupilli)
tummaa suklaata
1. Valmista pohjat. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet vaahdon sekaan ja pyöräytä sekaisin kevyesti. Lusikoi pellille KOKOAMISKULHOSI kokoisia ympyröitä. Muista, että kulho on pohjasta pieni ja suurenee ylöspäin. Tee siis 1 pieni ympyrä, kaksi keskikokoista ja yksi suuri taikinalevy ja paista sitten 225 °C uunissa noin 5-10 minuuttia.
2. Nyt on täytteen vuoro. Laita liivatteet kylmään veteen! Vaahdota vispikerma vaahdoksi ja sekoita sekaan sähkövatkaimella vaniljatuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa ja sekoita myös mukaan nopeasti ja koko ajan sekoittaen.
3. Kuumenna 1/2 desilitraa vettä kattilassa kiehuvaksi ja sulata liotetut liivatteet mukaan. Lisää muuhun täytteeseen sähkövatkaimella superhuolellisesti sekoittaen!
4. Kelmuta kulho huolellisesti, johon kakun koot nurinpäin. Nosta pohjimmaiseksi pienin taikinakiekko, kostuta sitruunavedellä. Lusikoi Lemon Curd -kerros levyn päälle esim. lusikan nurjalla puolella. Nosta runsas kerros suklaatäytettä. Toista sama, kunnes jäljellä on enää viimeinen taikinalevy. ÄLÄ KOSTUTA VIIMEISTÄ LEVYÄ!!! Taita kelmun reunat nurinkurisen kakun päälle ja laita hyytymään jääkaappiin. Mieluiten yön yli!
5. Kun kakku on hyytynyt, nosta kelmut kulhon reunojen yli. Aseta tarjoiluastia kulhon päälle ja keikkaa kakku sille. Mitä nopeammin käännät, sitä siistimmin se putoaa. Ei repeile tms. Poista kelmut.
6. Valmista voikreemi ohjeen mukaan. Voit halutessasi muotoilla kakkua vielä pyöreämmäksi. Sivele kerros kreemiä kakun pintaan.
Massan värjäystä |
8. Valmista sokerimassasta silmät. Ohje tässä. Kiinnitä silmät sokerikuorrutteella tai elintarvikeliimalla.
9. Sulata (ja temperoi) suklaa. Lusikoi pursotuspussiin, leikkaa kulmaan pieni reikä ja pursota haluamasi kuviot. Säilytä jääkaapissa ILMAN KUPUA!
Peeäs Kiitos siskolle! Hän otti vaihekuvat tähän kakkuun. Kummasti helpottaa omaa työskentelyä, kun toinen räpsii!
©2011 • Taikakaulin
8 kommenttia:
Jopas siitä tuli hauska! :D
Danke schön, Anna!
Tästä tuli tosi hienon näkönen! :D
Tack Pihlis :)
Tää on kyll hauska ja tosi hyvin tehty :)
Kiitos, tärpätti!
Haha, tämä on kyllä yksi hauskimpia kakkuja joita oon nähnyt! On tosin niin aidon näköinen, etten tiedä huvittaisiko ainakaan ensimmäisenä ottaa palaa.. ;) Löysin sivuillesi sattumalta ja tosi kivat on! :)
Mitä suurimmat kiitokset!! No totta, en minäkään ensimmäistä palaa välttämättä vapaaehtoisesti ottaisi ;D
Lähetä kommentti