13. helmikuuta 2011

Voikreemi


Kyllä, ei se yksinään hyvää ole. Voikreemi on kuitenkin lähes välttämätön eristäjä sokerimassan/marsipaanin kanssa, ettei sokerimassa tai marsipaani itke. Yleensä sokerimassaa tai marsipaania käytetään täytekakun kuorrutteena. Koska kakku on kostutettu, sokerimassa/marsipaani imee kosteutta itseensä ja kakun päälipinnasta tulee ruman limainen, se siis itkee. Kermavaahto tai diplomaattikreemikään eivät toimi kunnolla eristäjänä varsinkaan jos kakku pitää kuorruttaa jo edellispäivänä. Rasvaa sisältävä kreemi on siis yksinomaan paras vaihtoehto. Tästä ohjeesta riittää 24-26cm halkaisijan kakkuun.


Tarvitset:

130 g voita
1 tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä


1. Pehmitä kylmä  voita sähkövatkaimella. Lisää sekaan vaniljasokeri ja vatkaa sekaisin.
2. Lisää tomusokeria neljässä erässä voin sekaan (eli 1/2 dl tomusokeria kerralla).
3. Lisää lopuksi vesi sekaan. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Tässä vaiheessa kreemi on aika kovaa kakun päälle levitettäväksi, joten kannattaa suosiolla käyttää mikroaaltouunissa. Kymmenen sekuntiakin riittää täysillä tehoilla.

Pehmitetty kreemi

©2011 • Taikakaulin

12 kommenttia:

My small World kirjoitti...

Tein eilen cup-cakeja ja laitoin niitten päälle sitten voikreemiä niistä tuli tosi hyvän näkösiä ja makusia + perhe tykkäs :))

Krike kirjoitti...

Voin vain kuvitella! Kiitos kivasta kommentista :)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on kylläkin enempi sokerikreemi kuin voikreemi. Meillä ainakin koulussa tehtiin voikreemi ihan vaahdotetusta voista ja keitetystä sokerivedestä :)
Mutta, niin monta reseptiä kuin on tekijäänsäkin :)

Krike kirjoitti...

Hei kiva kun selvensit, voi ihan hyvin olla noin. Tää maistuu silti niin voilta, että mulle tämä on voikreemiä - teen kaiken oikeestaan aika fiilispohjalla enkä noista "oikeista" nimityksistä tiedä. :-D

Tuiki kirjoitti...

Kokeiltiin tätä pikkusiskon kanssa, lisättiin kaakaojauhetta niin tuli aivan ihanaa! =)

Krike kirjoitti...

Jeee, ihana kuulla! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Suolatonta voita näihin hommiin.
Voin voi myös pestä,niin suola lähtee pois.

Krike kirjoitti...

Jeep anonyymi, maistuuhan se suolaton voi tässä paljon paremmalta. :D

Unknown kirjoitti...

omnom :3

Krike kirjoitti...

Paljaaltaan voi olla aika makeeta ;D

Anonyymi kirjoitti...

Reseptissä on pieni virhe: margariinista ei saa tehtyä voikreemiä.

Krike kirjoitti...

@ Anonyymi 15.27: Näinhän se varmaan onkin, mutta eipä ole tuo "pikku virhe" mun menoa vielä tähän mennessä haitannut. :D