11. helmikuuta 2011

Sydämelliset valkosuklaaleivokset


 
 

 
Ystävänpäivä kolkutteleekin ihan oven takana, jo maanantaina! Selaillessani lukuisia leivontablogeja ystävänpäiväleivokset mielessäni löysin tällaisen idean ottaa kääretorttulevystä sydänmuotilla kuvioita. Sattuipa muuten hassusti, sillä Kinuskikissa oli juuri eilen julkaissut vastaavalla tyylillä toteutetut leivokset, mutta häneltä mä en siis konstia napannut - olivathan nää mun jo puoliksi tehdyt siinä vaiheessa.

Nämä ovat mielettömän makeita, joten kannattaa varata jotakin suolaista vastapainoksi. Välissä on samaa Choc-suklaamaapähkinälevitettä kuin näissä puusteissanikin. Alunperin piti tekemäni ensiapuleivoksia, jotka omassa pikku päässäni keksin. Jouduin kuitenkin tyytymään tähän plan 2, sillä en ollut varma, saako pinkistä väriaineesta täysin punaista. Olisin tehnyt siis valkosuklaaneliöitä, joissa punainen risti päällä. Mutta kenties tässä vielä myöhemmin keväällä.

Tänään on siis hätänumeropäivä, joten turvallista hätänumeropäivää kaikille! Toivottavasti ei tarvitse ko. numeroon soittaa. :)


Tarvitset


pohjaan:

150 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa

"välikerrokseen":

1/2 dl vettä
2 tl vaniljasokeria
suklaalevitettä (minulla siis Choc -merkkistä suklaamaapähkinälevitettä, Lidlistä)

valkosuklaakuorrutukseen:

200 g valkosuklaata (esim. Panda tai Fazerin leivontavalkosuklaa)
1/2 dl (kuohu)kermaa

punaiseen sydänkoristeeseen:

tomusokeria
vettä
pinkkiä/punaista väriainetta (esim. Wiltonin)

muuhun koristeluun:

nonparelleja


1. Sulata rasva mikrossa pehmeäksi, älä sulaksi ja vatkaa sokerin kanssa vaahdoksi. Sekoita kananmunat yksitellen sekaan aina välissä hyvin sekoittaen.

Sokeri ja rasva
2. Sekoita kuiva-aineet (myös vaniljasokeri!) erillisessä kulhossa keskenään ja lisää rasva-sokeri-kananmunaseokseen hyvin sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää viimeiseksi kerma ja sekoita nopeasti tasaiseksi.


3. Levitä taikina leivinpaperille suorakulmion muotoiseksi (en levittänyt koko pellin kokoiseksi, koska en jaksanut vaahdottaa sokeria ja rasvaa kunnolla vaahdoksi, niin ei tullut niin isoa satsia... Suosittelen siis ihan kunnolla niiden vaahdottamista! :D) Paista 200 °C noin 10-15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Kun otat sen uunista pois, painele pinta tasaiseksi lastalla. Minulla ainakin pinta oli yhtä laaksoa ja kukkulaa. :D


4. Ota sydän -muotilla kuvioita pohjasta. Minä käytin Tupperwaren sellaista muottisettiä, missä on kaikenlaisia kivoja kuvioita aina perhosesta sydämeen asti. Lado sydämet viileälle pellille tai muuhun laakeaan astiaan ja jäähdytä. Itse hoitelin asian ajanpulan vuoksi "pikajäähdytysmenetelmällä" eli vein pellin lumihankeen tuonne -16 °C pakkaseen. Jäähtyivät alta aika yksikön.

Tattadaa :)
5. Mittaa vesi pieneen mukiin ja lisää sokeri, sekoita. Kostuta kaikki sydämet vaniljavedellä (maitoonkin voi toki tehdä, meiltä loppunut).
6. Jaa sydämet pareittain. Pistä alimmaisen sydämen päälle Choc- suklaalevitettä ja nosta sen sydämen "pari" kanneksi päälle. Tee sama kaikille sydämille.


7. Valmista valkosuklaakuorrutus. Eli paloittele 200 grammaa valkosuklaata mikron kestävään astiaan ja sulata täydellä teholla 30 sekunnin pätkissä ja sekoita tasaiseksi valkosuklaamassaksi. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä anna kiehua. Lisää valkosuklaasula kuumaan kermaan samalla koko ajan sekoittaen vispilällä. Jos tuntuu, etteivät kerma ja valkosuklaa sekoitu, laita vielä lämpimälle levylle ja vatkaa vispilällä todella reippaasti, sekoittuu kyllä varmasti! Täytyy tunnustaa, että itse yritin tehdä tämäntyylistä kuorrutetta joskus viime syksynä kaksi kertaa, ja tuloksena tönkkö suklaaköntti. En tiedä vieläkään mikä meni pieleen. Tämä on kuitenkin ihan eri ohje ja oli todellakin aivan erilaista tehdä - kokeile vaan reippaasti! :D

Kerma kattilassa.

8. Mittaa kulhoon tomusokeria ja lisää vettä tippa kerrallaan, kunnes massa on sopivan kovaa/löysää. Lisää pinkki väriaine ja sekoita tasaiseksi. Lappaa pieneen muovipussiin, leikkaa kärkeen reikä ja pursota leivosten päälle sydämet. Koristele nonparelleilla.



©2011 • Taikakaulin

4 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Tiiätkö jotakin muuta ton tyylistä levitettä, jota tonne väliin vois laittaa? Oli muuten taas tosi hyviä, nam! :)

Krike kirjoitti...

Kyllä, K-Citymarketista tai Prismasta löytyy varmasti vastaavia levitteitä hillo/marmeladiosastolta! =)

LauraK kirjoitti...

Nää näyttää niin herkulta!
Tulin vastavierailulle, kiitos vierailusta/kommentista blogissani :)

Krike kirjoitti...

Tattista, eipä kestä :)