24. helmikuuta 2011

Wiehättävä Wien

Ihana Mozart-kakku :)
Grüß Gott! Näin itävaltalaiset tervehtivät lähes poikkeuksetta. Olin siis äitini kanssa viettämässä hiihtolomaa Wienissa, olimme siellä viisi päivää. Wien oli todella ihana paikka, kannattaa ehdottomasti mennä käymään! Blogini kun on leivonta- ja ruoanlaittoblogi, ajattelin postailla yhden kirjoituksen Wienistä.

Lentomme kohti Berliiniä lähti Hki-Vantaalta aamu kahdeksan jälkeen. Blue1 tarjosi matkustajilleen ilmaisiksi sämpylät ja vettä/kahvia/teetä. Vaihdoimme Berliinissä konetta Austrian Arrowsiksi ja matka jatkui kohti Wieniä. Austrian Arrows tarjosi ilmaisiksi Milka-suklaapatukat, omenat ja mitkä tahansa juomat.

An Apple A Day :)

Wienissä on paljon ihania pieniä kahviloita sekä ravintoloita. Kantapaikoiksi muodostuivat hotellimme lähistöllä olevat Mariahilferbräu sekä Bäckerei - Konditorei Josef Schrott. Söimme heti ensimmäisenä päivänä Mariahilferbräussa Wienerschnitzeliä.

Mariahilferbräu
Wienerschnitzel
Kävimme herkuttelemassa jälleen kahvilassa, minä soin White Chokolade Cheesecake With Rasberry -juustokakkupalan.

Vadelmainen juustokakku
Sacher -kakku
Wienissä on myös paljon kivoja kokkipuoteja. Niistä löytyy jos jonkinmoista kakkukamaa ym. joka lähtöön.


Alla olevassa kuvassa on Josef Schrott -kahvilan aamupalamme, eli ihanan lehtevä croissant, jonka välissä juustoa ja kinkkua. Miinusta tässä kahvilassa on se, että appelsiinituoremehu on ihan vain vahvaa tiivistettä.Butlers-sekatavarakauppa oli aika hauska paikka, vähän kuin Suomen Etola. Ei kuitenkaan mikään Lidl. :D Sieltä löytyi kodin sisustukseen kaikenlaista somistetta sekä tavaraa ruoanlaittoon ja leivontaan. Ostinkin sieltä kakkuvuokia.

Itävallan Etola
Kävimme sellaisessa tosi ihanassa wieniläisessa suklaakonditoriassa, Wiener Schokolade Königissä. Se on kyllä ihan huippu kallis paikka mutta aivan ihana.

Wiener Schokolade König

Mariahilferbräun listoilla oli myös Pretzel, jota oli tilattava. Söin varsinaisena ruokana valkosipulikeittoa.

Pretzel
Knochblauchsuppe
Viimeisenä päivänä 23.2. kävimme kääntymässä Sacher-kahvilan eteisessä. Oli ihan liian ÜBER-paikka, varmasti myös hinnat olisivat olleet huimat. Päädyimme syömään WienerWald -nimiseen ravintolaan. Ruoka oli todella hyvää. Itse söin Schönbrunnin salaatin, johon kuuluu 1/4 kana, salaattia, tomaattia, kurkkua, kananmuna ja sellainen jännän ihana kastike. Äiti söi täytetyn uuniperunan ja salaatin, mutta äiti nopeana ehti jo aloittaa syömisen enkä sitten kunnollista kuvaa saanut.

WienerWaldista jatkoimme vielä kantapaikkaan, ihanaan Mariahilferbräu-ravintolaan. Söimme siellä puoliksi Kaiserschmarrnin. Kaiserschmarrn on pilkottua, karamellisoitua pannukakkua tomusokerin ja hillon kanssa. Oli ihan mielettömän iso annos, mutta oli kyllä hyvää. :)

Kaiserschmarrn

Njam :)
Ai hei, meinasin unohtaa kokonaan Mozart Kugelnit (Mozartin kuulat). Kuolasin aina sellaisten hyllyjen edessä kaupoissa. Mirabellin vastaavat ovat mieleeni enemmän kuin Reberin, en kyllä oikein tiedä miksi... Mozartin kuulat ovat siis suklaisia pyöreitä palluroita, joiden sisällä on mantelimassaa ja vihreää marsipaania.

Das war alles für heute! Tässä kaikki tältä päivää! ;)

©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...