18. helmikuuta 2011

Samettinen suklaamousse


Mielessäni on jo jonkin aikaa ollut tehdä itse alusta alkaen suklaamoussea. Aiemmin kun olen tyytynyt vain kaupan sellaisiin seoksiin, joihin lisätään tyyliin vaan vesi, eli kuinka tylsää ja teollista! Nyt sattui ihmeen kaupalla olemaan taloussuklaata kotona, joskin 20 grammaa liian vähän. Korvasin tämän puuttuvan määrän Wiltonin Candy Melts -suklaanapeilla. Värinä oli vihreä, mutta sen sekoittuessa tummanruskeaan suklaaseen ei vihreästä ollut onneksi tietoakaan.

Itse asiassa erityisesti juuri tämänpäiväisten kemiantuntien jälkeen inspiroiduin tekemään tätä moussea, sillä tänäänkin kemian tunneilla sain erotella kananmunan valkuaisen ja keltuaisen erilaisia kemiallisia testejä varten. ;D Tähän mousseen kun laitetaan siis vain keltuainen. Tämän ihanan reseptin löysin Secret Wardrobe -blogista. Tämä mousse on älyttömän samettista ja siihen tulee makeudesta huolimatta himo. :)


Tarvitset:

200 g taloussuklaata
1/2 dl vahvaa kahvia
1 kananmunan keltuainen
2 dl (vispi)kermaa
1,5 rkl konjakkia


1. Keitä vahva kahvi. Itse tein Expresso -pikakahvi muruilla pikakahvia, sillä en viitsinyt keittää keittimellä kahvia kun en sitä itse juo.


2. Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kahvi sekaan. Kuumenna suklaa-kahvi -seosta, kunnes siitä tulee yhtenäinen, sulanut ja tasainen massa. Jäähdytä.


3. Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen. Tee särö kananmunan kuoreen. Tee tämä kahden lasin päällä: toiseen tipauttelet valkuaista ja toiseen lopuksi keltuaisen. Halkaise kuori kahteen osaan ja "siirtele" keltuaista kuoren puoliskolta toiselle. Aina kun siirrät keltuaisen toiselle puolelle, putoaa valkuaista lasiin. Tee tätä niin kauan, kunnes tipauttelet kuoren puolikkaasta toiselle vain pelkkää keltuaista. Tiput keltuainen toiseen erilliseen lasiin.4. Kun suklaakahvisula on jäähtynyt, lisää keltuainen hyvin vatkaten.

 
5. Vaahdota kerma vaahdoksi ja nostele pienissä erissä suklaaseoksen sekaan samalla pyöräytellen. Sekoita tasaiseksi massaksi.6. Lisää viimeiseksi konjakki. Itse en juo alkoholia (okei, olen alaikäinen) mutta siis muutenkaan en voi sietää sitä. Näin leivonnaisissa se antaa ihan hyvää aromia.
7. Nostele kulhoihin ja jähmetä jääkaapissa parin tunnin ajan.

Huono kuva :( Jääkaapissa 1 vrk, vielä kuohkeampaa!


VINKKI Jos sinulla(kin) kului kaikki taloussuklaat mousseen eikä koristeluun jäänyt yhtään, niin ripottele suklaarouheen sijasta kookoshiutaleita moussen pinnalle!

MUISTATHAN VIELÄ, että jos laitat tätä moussea kakun väliin, kannattaa todellakin valita vastapainoksi vaikkapa puolukkaa tai muuta hapanta marjaa tasoittamaan äkkimakeaa makua.

PS: Ette arvaa, kuinka monta kertaa tätä kirjoittaessani kävin jääkaapilla... ...no monta, maistelemassa moussea yllättäen :D

©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...