12. helmikuuta 2011

Tavallinen täytekakkupohja

Edit: 7.5.2011 Uusi kuva (ensimmäinen)

Tämä ylempi, kahden kananmunan täytekakkupohja on sopiva sellaiseen pieneen, 15 cm halkaisijaltaan olevaan irtoreunavuokaan. Sellaisessa vuoassa tämä kohoaa reippaasti yli, muttei kuitenkaan valu uunin pohjalle. Voit halutessasi tehdä puolet pienemmän taikinan, jolloin kakku ei kohoa yli vuoasta. Minä tykkään kuitenkin tehdä tämän 2 kanamunan kakkupohjan, sillä kakku on paljon näyttävämmän näköinen, kun on korkeutta. Täytyy kuitenkin toki muistaa, että täytteestä tulee myös korkeutta!

Laitoin tuonne alemmas lisäksi vielä kuuden kananmunan kakkupohjan ainesmäärät, sillä useammathan tekevät täytekakut 22-26 cm vuokiin.

Simppelein kakkupohjaohje löytyy muuten täältä, kannattaa sitäkin kokeilla!Tarvitset


2 kananmunan kakkupohjaan:

2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

6 kananmunan kakkupohjaan:

6 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta


1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi.

Vaahdotuksen alussa ja lopussa.

 2. Sekoita kuiva-aineet erillisessä kulhossa sekaisin ja lisää sihdaten taikinaan. Sekoita tasaiseksi.3. Voitele vuoka margariinilla tai voilla. Jauhota voideltu vuoka. Minä jauhotin kookoshiutaleilla, tottakai tavallinen korppujauhokin käy. Olen vain tykästynyt noihin kookoshiutaleisiin, antavat ihanasti pientä makua kakkuun. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan. Paista 2 kananmunan kakkua 175 °C noin 20 minuuttia tai kunnes on kypsä. 6 kananmunan kakkua paistetaan samassa lämpötilassa, mutta kaksinkertainen määrä, noin 40 minuuttia.4. Anna kakun hieman jäähtyä. Siisti kakun yläreunasta tasainen veitsellä. Halkaise ja täytä. Täytekakkupohjan voi myös pakastaa.


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...