17. helmikuuta 2011

Nuudelipasteijat


Tänään piti keksiä mulle ja siskolle jotain iltaruokaa, mut kaappi oli aikas tyhjä. Kuitenkin yhdestä kiposta löytyi eilisiä nuudeleita, ja olihan keittokinkkupakettikin kaapissa juustoraastepussin vieressä. Muistin, että joulusta oli jäänyt yli lehtitaikinalevyjä tai siis torttutaikinalevyjä, ja pohdin sitten pikaisesti, miten hyödyntää ne tässä. Nopeasti tulikin mieleeni, että hei pasteijoita. En sitten niin tiedä, ovatko nämä ruokaa, mutta ruokaisia kyllä ovat. Jos joku, niin minä kartan valmistaikinoita niin paljon kuin voin, mutta nyt täytyi käyttää niiden jämät.

Nämä hupenivat tosi nopeasti: syöjiä meidän perheessä on minun lisäksi iskä, äiti ja sisko, tunnin kuluttua oli jäljellä vain yksi kahdestatoista pasteijasta. Pikaisen googlettelun tuloksena oon ensimmäisiä täällä internetin ihmemaassa, ketkä julkaisevat reseptiä ehkä vähän hassuista nuudelipasteijoista, haha. Näiden pasteijoiden kanssa mitä parhaimmin sopii raikkaaksi juomaksi tämä ihana mangolassi!

Minkä niminen kategoria olisi tällaisille leivonnaisille sopiva? Suolapalat? Jos joku keksii paremman, niin ilmoittautukoon. :)


Tarvitset:

5 kpl lehtitaikinalevyjä
loraus vettä
nuudeleita (esim. pikanuudeleita, kts. tämä)
1 kananmuna
suolaa
pippuria
n. 1/2 dl juustoraastetta
kinkkua


pinnalle:

kananmuna
1 rkl vettä
unikonsiemeniä


1. Sulata lehtitaikinalevyt. Itse sulatin ne ajan säästämisen vuoksi mikrossa.


2. Muovaa kaikki lehtitaikinalevyt tasaiseksi köntiksi ja kauli alustan päällä isoksi levyksi. Ota levystä kuvioita pyöreällä "taikinarei´ittimellä". Kauli vielä pyöreitä kiekkoja hieman ohuemmiksi. Jos taikina meinaa tarrata työalustaan kiinni, ripottele väliin vehnäjauhoja.


The Köntti

 

3. Kostuta kiekot vedellä pullasudin avulla.

Kiekon suurennus (vas.) ja sitten kostutus.4. Sekoita nuudelit, kananmuna ja mausteet erillisessä astiassa hyvin sekaisin.


5. Pilko kinkut pieniksi kuutioiksi.


6. Nosta ensin kinkkupaloja kostutelle taikinakiekolle. Nostele sitten nuudeliseosta ja viimeisenä juustoraastetta.7. Kostuta vedellä puolet taikinakiekon reunasta. Taita kiekko puolikuun muotoiseksi reunat hyvin kasaan painaen.

Reunan kostutus ja pasteijan taitto
Paina reuna napakasti kiinni!

8. Sekoita pinnalle tarkoitetut kananmuna ja vesi loraus pienessä kupissa sekaisin. Voitele pasteijat sillä. Ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista pasteijoita 200 °C uunissa niin kauan, kunnes pinta on ruskistunut nätisti.


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...