13. helmikuuta 2011

Sydänystävän vadelma-vaniljakakku



Tosiaan, kuten jo aiemmassa tekstissä (tässä) mainitsin, tämä oli ihan ensimmäinen kertani, kun kuorrutan koko kakun kauttaaltaan sokerimassalla tai marsipaanilla. Olen laittanut kakun päälle vain marsipaanisydämen äidin avustuksella jokin vuosi sitten. Nyt oli kuitenkin aika kokeilla koko kakun kuorruttamista, ja olen niin onnellinen, kuinka hyvin se sujui ensikerrakseni! Jee! :) Muistathan jälleen, että tämä on mitoitettu 15cm halkaisijan pikkukakkuun. Jos teet 24-26 cm kokoisen kakun, niin tee kaksinkertaiset satsit (paitsi täytekakkupohjan ohjeessa on erillinen 6 kananmunan kakkupohjan ohje).


Tarvitset:

2 kananmunan täytekakkupohjan

kostutukseen:

loraus maitoa
2 tl vaniljasokeria

väliin:

vadelmahilloa (esim. Dronningholmin)
1/2 satsi diplomaattikreemiä

päälle:

satsi voikreemiä

koristeluun:

taloussuklaata
sokerikuorrutetta
sokerimassapallukoita


1. Valmista kakkupohja ohjeen mukaan. Halkaise kakku kolmeen osaan.
2. Kostuta alin kakkukerros vaniljamaidolla (vaniljasokeri + maito = sekoitettuna yhteen). Sivele ensin vadelmahillokerros ja sitten diplomaattikreemikerros. Nosta pääll keskimmäinen kerros, kostuta ja laita täytteet. Nosta vielä kakun "kansi" eli viimeinen, korkein kerros päälle ja kostuta se.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUi-iUfHaLF_VwWehLLlWEBOzOwH5B9paUl8GnGF4Fike7WUNyK6O2N329xeP6h6bctyeEHIISPq8C5438XMIwqw-q7YYSIOyDKk_khnc2vsZO7p8vOczUJtI9g908W9PtyHBHpgx3vTRZ/s1600/ypkakku1.jpg

3. Valmista voikreemi ohjeen mukaan ja sivele kakun pintaan huolelliseti.
4. Työstä sokerimassa/marsipaani ohjeen mukaisesti ja kuorruta siis kakku sillä.
5. Temperoi suklaa. Osviittaa löydät tuosta edellisestä linkistä, esimerkiksi temperointilämpötilat ym. Kelaile ihan alas asti! Lappaa suklaa pieneen pussiin, leikkaa kärkeen reikä ja pursota "köynnökset" tai nuo koukerot.


Harjoittelin ensin leivinpaperille
 6. Pyörittele ylijääneestä sokerimassasta pallukoita. Anna hetki kuivahtaa ja liimaa ne sitten kakun alareunaan sokerikuorrutteella (minä liimasin ihan kaupan sellaisella). Liimaa sokerimassaruusut ja vihreät lehdet myös sokerikuorrutteella kiinni.


PS: Luottoystäväni näissä kakkujutuissa on tuossa alla olevassa kuvassa komeileva lasta. Se on niin pitkä ja kuitenkin leveä, että kakku siirtyy sen avulla ihan mielettömän kätevästi! I love it! :D


©2011 • Taikakaulin

7 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Tää on IHANA!! Ja toihan onnistu tosi hyvin toi sokerimassan laitto, mulla se ei onnistu ikinä!! : D Innostuin tästä niin, että meinaan kokeilla itekki!! : D

Helmi.fi kirjoitti...

Tosi esimerkillinen ensimmäiseksi kokeiluksi. Omastani ei voine sanoa samaa...

Krike kirjoitti...

Anna: Kiitos paljon! Kokeile vaan! Jätä mieluummin vähän liian paksuksi, ettei repeä. Jos siis siitä oli kyse.

Helmi.fi: Tattista tuhannesti! =)

Pihlis kirjoitti...

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ! :)

Krike kirjoitti...

KIITOS JA SULLE KANSSA HAUSKAA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ! (:

Ope kirjoitti...

Upea blogi sinulla! Tulen toistekin vierailulle. Mukavaa lopputalvea sinulle!

Krike kirjoitti...

Kiitos paljon vierailustasi sekä palautteestasi, Ope! Hauskaa lopputalvea sinulle myös! :)