Nämä ovat mielettömän makeita, joten kannattaa varata jotakin suolaista vastapainoksi. Välissä on samaa Choc-suklaamaapähkinälevitettä kuin näissä puusteissanikin. Alunperin piti tekemäni ensiapuleivoksia, jotka omassa pikku päässäni keksin. Jouduin kuitenkin tyytymään tähän plan 2, sillä en ollut varma, saako pinkistä väriaineesta täysin punaista. Olisin tehnyt siis valkosuklaaneliöitä, joissa punainen risti päällä. Mutta kenties tässä vielä myöhemmin keväällä.
Tänään on siis hätänumeropäivä, joten turvallista hätänumeropäivää kaikille! Toivottavasti ei tarvitse ko. numeroon soittaa. :)
Tarvitset
pohjaan:
150 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
"välikerrokseen":
1/2 dl vettä
2 tl vaniljasokeria
suklaalevitettä (minulla siis Choc -merkkistä suklaamaapähkinälevitettä, Lidlistä)
valkosuklaakuorrutukseen:
200 g valkosuklaata (esim. Panda tai Fazerin leivontavalkosuklaa)
1/2 dl (kuohu)kermaa
punaiseen sydänkoristeeseen:
tomusokeria
vettä
pinkkiä/punaista väriainetta (esim. Wiltonin)
muuhun koristeluun:
nonparelleja
1. Sulata rasva mikrossa pehmeäksi, älä sulaksi ja vatkaa sokerin kanssa vaahdoksi. Sekoita kananmunat yksitellen sekaan aina välissä hyvin sekoittaen.
Sokeri ja rasva |
3. Levitä taikina leivinpaperille suorakulmion muotoiseksi (en levittänyt koko pellin kokoiseksi, koska en jaksanut vaahdottaa sokeria ja rasvaa kunnolla vaahdoksi, niin ei tullut niin isoa satsia... Suosittelen siis ihan kunnolla niiden vaahdottamista! :D) Paista 200 °C noin 10-15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Kun otat sen uunista pois, painele pinta tasaiseksi lastalla. Minulla ainakin pinta oli yhtä laaksoa ja kukkulaa. :D
4. Ota sydän -muotilla kuvioita pohjasta. Minä käytin Tupperwaren sellaista muottisettiä, missä on kaikenlaisia kivoja kuvioita aina perhosesta sydämeen asti. Lado sydämet viileälle pellille tai muuhun laakeaan astiaan ja jäähdytä. Itse hoitelin asian ajanpulan vuoksi "pikajäähdytysmenetelmällä" eli vein pellin lumihankeen tuonne -16 °C pakkaseen. Jäähtyivät alta aika yksikön.
Tattadaa :) |
6. Jaa sydämet pareittain. Pistä alimmaisen sydämen päälle Choc- suklaalevitettä ja nosta sen sydämen "pari" kanneksi päälle. Tee sama kaikille sydämille.
7. Valmista valkosuklaakuorrutus. Eli paloittele 200 grammaa valkosuklaata mikron kestävään astiaan ja sulata täydellä teholla 30 sekunnin pätkissä ja sekoita tasaiseksi valkosuklaamassaksi. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä anna kiehua. Lisää valkosuklaasula kuumaan kermaan samalla koko ajan sekoittaen vispilällä. Jos tuntuu, etteivät kerma ja valkosuklaa sekoitu, laita vielä lämpimälle levylle ja vatkaa vispilällä todella reippaasti, sekoittuu kyllä varmasti! Täytyy tunnustaa, että itse yritin tehdä tämäntyylistä kuorrutetta joskus viime syksynä kaksi kertaa, ja tuloksena tönkkö suklaaköntti. En tiedä vieläkään mikä meni pieleen. Tämä on kuitenkin ihan eri ohje ja oli todellakin aivan erilaista tehdä - kokeile vaan reippaasti! :D
Kerma kattilassa. |
8. Mittaa kulhoon tomusokeria ja lisää vettä tippa kerrallaan, kunnes massa on sopivan kovaa/löysää. Lisää pinkki väriaine ja sekoita tasaiseksi. Lappaa pieneen muovipussiin, leikkaa kärkeen reikä ja pursota leivosten päälle sydämet. Koristele nonparelleilla.
©2011 • Taikakaulin
4 kommenttia:
Tiiätkö jotakin muuta ton tyylistä levitettä, jota tonne väliin vois laittaa? Oli muuten taas tosi hyviä, nam! :)
Kyllä, K-Citymarketista tai Prismasta löytyy varmasti vastaavia levitteitä hillo/marmeladiosastolta! =)
Nää näyttää niin herkulta!
Tulin vastavierailulle, kiitos vierailusta/kommentista blogissani :)
Tattista, eipä kestä :)
Lähetä kommentti