12. helmikuuta 2011

Diplomaattikreemi


Törmäsin selaillessani erilaisia leivontablogeja tähän diplomaattikreemiin. Se kuulosti ainakin minun korvaani todella hienolta ja vaikeatekoiselta, mutta sitä se ei todellakaan ole. Vähän samanlainen kuin lisäisi kermavaahtoon vaniljasokeria, muttei kuitenkaan.

Tämä on ihanan pehmeää, makeaa ja... Kannattaa kokeilla! Tämä sopii kakun täytteeksi ja miksei pursotuksiinkin. Itse laitoin tätä diplomaattikreemiä yhdessä Dronningholmin vadelmahillon kanssa tulevaan ystävänpäiväkakkuun, jonka todennäköisesti lisään huomenna tänne blogiiini. :)


Tarvitset:

1 - 1 1/4 dl vaniljakreemijauhetta, riippuu kuinka makeaa haluat (esim. Milletin tai Sallisen)
2 dl kylmäää vettä
2,5 dl vispikermaa (vaikka Flora Vispi)


1. Mittaa kylmä vesi kulhoon. Lisää vaniljakreemijauhe veteen ja vatkaa sähkövatkaimella niin kauan, kunnes sakenee ja paksuuntuu.


Jähmettynyt :)

2. Vatkaa vispikerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Älä mausta sokerilla erikseen!!!
3. Nostele vaahdotettu kerma vaniljakreemin sekaan ja vatkaa sähkövatkaimella sekaisin. Vaniljakreemi (= vesi + vaniljakreemijauhe) on todennäköisesti jähmettynyt, mutta norjentuu kun rupeat vatkaamaan sähkövatkaimella. Vatkaa vain sen verran, että ovat sekaisin. Sitten voit täyttää vaikka kakun tällä.

HUOM Kun laitat diplomaattikreemiä kakun väliin jonkin hillon tai marmeladin kanssa, levitä ensin marmeladi/hillo kakkupohjalle/-levylle ja sitten vasta diplomaattikreemi.

©2011 • Taikakaulin

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hih, keittiösi näyttää hyvinkin tutulta...samanlainen siivo mulla
Kivat sivut sulla ja hienoja leipomuksia...

Krike kirjoitti...

Hih kiitos! :-)

Heidi kirjoitti...

Riittääkö tästä kakun yhteen vai kahteen väliin?
Tv. amatöörileipuri

Krike kirjoitti...

Tuo minun kakkuni oli halkaisijaltaan 15cm. Kreemiohjeesta tuli kuitenkin melko paljon kreemiä, joten uskoisin sen riittävän normaalikakun (halk. 24-26cm) kahteen väliin. Ei siis älyttömän paksuja kerroksia, mutta mukavat kerrokset kuitenkin.

Heidi kirjoitti...

Hienosti kuva hämäsi kakun koon tai en katsonut niin hyvin :D. Kiitos vastauksestasi. Kokeilenpas tätä luultavasti seuraavaan kakkuun.

Krike kirjoitti...

Kuva tosiaan hämää, mun oma mokani kun en ole silloin blogin alkuaikoina kakun halkaisijaa ohjeessa maininnut! :-D

Heidi kirjoitti...

Vihdoin ja viimein testattu :)

Krike kirjoitti...

Miten onnisti? :)

Heidi kirjoitti...

Todella hyvin! Taisi tulla minun suosikkitäyte :P Oli sen verran hyvää ja helppoa tehdä!

http://heidinhullutuksia.blogspot.fi/2015/11/15112015-7-vuotis-synttarit.html

Krike kirjoitti...

Voi, kuinka mukava kuulla! :)