2. heinäkuuta 2012

Sherwoodin maalitaulukakku



Markkinoiden maalitaulukakku olisi ehkä osuvampi nimi ajatellen meidän näytelmää.

Meidän kesäteatterin tämän kesän huikean hienon proggiksen - Robin Hoodin - toistaiseksi vika näytös esitettiin eilen, ja näyttelijöiden ja talkoolaisten kiitoskaronkkaan tein kakut, joista toinen oli tämä maalitaulu. Sisuksikseen kakku sai mustikka- ja vadelma-mansikkamousset. Tein kuorrutuksen ja koristelun nuorisoseurantalolla. En tiedä oliko se mikro siellä vähän pim vai olinko minä silloin myöhään karonkkaa edeltäneenä iltana pim, mutta melkein meni pilalle sokerikreemi. Noh, ei mennyt pilalle, mutta oli se sairaan vaikea kakun pintaan levittää. Loppu hyvin, kaikki hyvin jee, joten turhaan mä nyt tässä valittelisin.

Rouva Kukko teki kakkuun tuon alemmassa kuvassa näkyvän nuolen. Eiks oo siisti! Harmi, etten saanut otettua parempaa kuvaa siitä, joten jos joku sai, niin saa lähettää! :-)


Tarvitset:
5 kananmunan Nopean kakkupohjan
1 dl mansikkavichyä + 1 tl vaniljasokeria

vadelma-mansikkamousse:
n. 200g pakastevadelma + 1/2 dl vettä + 3-6 rkl sokeria
2 dl vispikermaa
1 prk (200g)  maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl sokeroitua mansikkasosetta
sokeria 0,5-1 dl (maun mukaan)
3,5 liivatelehteä
3 rkl kiehuvaa vettä

mustikkamousse:
2 dl vispikermaa 
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl mustikoita
1-1,5 dl sokeria (maun mukaan)
3,5 liivatelehteä
3 rkl kiehuvaa vettä

koristeluun:
Sokerikreemi
700g vihreää sokerimassaa
150g mustaa sokerimassaa
köntti punaista sokerimassaa
( elintarvikesprayta )


1. Valmista Nopea kakkupohja. Kun se on jäähtynyt, leikkaa  kolmeen osaan.
2. Vadelma-mansikkamousse: Laita vadelmat, vesi ja aluksi vain vähän sokeria kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Maista ja lisää sokeria, jos mielestäsi sitä tarvitsee. Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto, mansikkasose, sokeria ja puolet kohdassa 2. keittämästäsi, tässä jo jäähtyneestä vadelmasoseesta. Maista ja lisää sokeria, jos vaatii. Sulata väh. 5 minuuttia kylmässä vedessä olleet 3,5 liivatetta 3 ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana täytteeseen sekoittaen.
3. Mustikkamousse: Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja mustikat. Painele osa mustikoista rikki, niin täyte saa väriä. Lisää sokeri, maistele. Sulata väh. 5 minuutia kylmässä vedessä olleet 3,5 liivatetta 3 ruokalusikkalliseen kiehuvaa vettä ja lisää nauhana täytteeseen sekoitellen.
4. Laita irtoreunavuokaan piirtoheitinkalvosta/reunakalvosta reunat. Kostuta alin pohja (vishy + vaniljasokeri), levitä kohdan 2. jäljellä olevaa vadelmasosetta kerros ja kaada vadelma-mansikkamousse siihen. Nosta seuraava kakkupohja, kostuta, kaada mustikkatäyte. Kostuta ylintä kakkupohjaa ja nosta päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.


5. Irrota irtoreunavuoka ja kalvot. Sivele kakun pintaan sokerikreemi.
6. Pehmitä vihreä sokerimassa, kauli ohuehkoksi levyksi ja nosta kakun päälle. Apua Kuorruttaminen sokerimassalla/marsipaanilla -tekstistä. Säästä ylijäänyt vihreä massa kohtaan 7.
7. Kauli musta sokerimassa ja leikkaa kakun halkaisijaa pienempää lautasta apuna käyttäen musta ympyrä. Kauli vihreä massa ja leikkaa nyt pienempi ympyrä kuin edellinen musta. Leikkaa mustasta massasta vielä pienin ympyrä. Aseta ympyrät kakun päälle. Voit pyöritellä kakun reunaan vihreitä ja mustia palluroita (jos haluat kiinnittää: sulalla suklaalla, sokerikuorrutteella) Muotoile punaisesta massasta sydän ja laita kakun päälle. (Suihkaise elintarvikesprayta kakun pintaan.)

Piirrän erikoisemmista kakuista mallit päältä ja sivusta.

Peeäs Mallina tähän kakkuun oli Robin Hood -esityksessä käytetty maalitaulu, johon Robin ja Nottinghamin herttua ampuivat jousipyssyillään napakympit.


©2012 • Taikakaulin

4 kommenttia:

Rouva Kukko kirjoitti...

Ja se oli niin ihana kakku, täys napakymppi! Tosin en ehtiny maistamaan sitä, mutta koska se katosi vieraiden suihin ennen kuin ehdin, niin silloinhan se oli tosi hyvää varmasti.

Kiitos ihanista kakuista!

Krike kirjoitti...

Tattista!! Itse ehdin maistamaan tätä äidiltä yhden lusikallisen, ja sitten lautanen olikin jo tyhjä... Ei kestä, oli tosi kiva tehdä! Se toinen kakku oli varmasti siistein kakkuprojekti ikinä, mitä oon tehnyt! :-)

Rouva Kukko kirjoitti...

Ja niitä toisia kakkukuvia odotamme innolla!

Krike kirjoitti...

Tulossa viikon sisällä :-)