27. kesäkuuta 2012

Halloumisalaatti balsamicolla ja viiriäisenmunilla
Tällainen lautaselle koottava salaatti on nopea ja tosi helppo valmistaa. Tekemällä eri työvaiheita limittäin ja päällekkäin säästää aikaa: viiriäisenmunien keittyessä ja kypsyessä voi viipaloida halloumin, vedellä balsamicon lautaselle, repiä ja asetella salaatit ja ihailla Iittalan mielettömän siistiä Taika-sarjaa. Keräilen karkinpunaista Taika-sarjaa, mä tykkään siitä ihan hirveästi (vinkvink vaan kaikille lahjakysymyksiä pohtiville)!!

Kiitos ihanalle naapurin Johannalle viiriäisenmunista!


Tarvitset:

viiriäisenmunia
suolaa
balsamicokastiketta (tässä: Rajamäen)
tammenlehtisalaattia
jäävuorisalaattia
rucolaa
halloumijuustoa
ruohosipulia
basilikaa
pippuria myllystä

1. Laita kattilaan vettä. Kun vesi kiehuu, laita viiriäisenmunat keittymään noin 3 minuutiksi. Kaada kuuma vesi pois ja anna kylmän veden valua hanasta noin 5 minuutin ajan. Voit myös laittaa kattilan kerralla täyteen kylmää vettä ja vaihtaa muutamaan kertaan. Kuori jäähtyneet munat ja halkaise kahtia. Ripottele pikkusen suolaa molemmille puolikkaille.


2. Pursota balsamicokastiketta pullosta lautaselle siksak-kuviolla lautasen laidasta toiseen.
3. Puhdista salaatit halutessasi. Laita yhdelle lautaselle balsamicon päälle 2-3 kutakin salaatinlehteä hieman revittynä, rucolaa voi ripotella ympäriinsä.
4. Leikkaa halloumijuusto siivuiksi ja paista kuivalla pannulla molemmilta puolilta kullanruskeaksi. Asettele osittain salaatin päälle.


5. Nostele viiriäisenmunapuolikkaat lautaselle, nyppäise muutama ruohosipulin varsi ja basilikan lehti päälle. Sirottele balsamicoa salaattien päälle. Rouhi pippuria myllystä. ©2012 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Kuinka herkullisen näköistä :)Laitan sinulle sähkäpostia, sillä voitit arvonnassani :)

Taikakaulin kirjoitti...

Kiitos! Oi siistiä, en olekaan vielä ehtinyt tänään perusblogikierrokselleni eli en sinunkaan blogiin katsomaan arvonnan tuloksia. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...