4. heinäkuuta 2012

Suklaadipping eli fondue
Sain ystävältäni jouluna 2011 lahjaksi aivan ihanan fonduepadan. Hävettää myöntää, että olen kaatanut tähän fonduepataan vain kakkujen kuorruttamisesta ylijääneet suklaaganachet ja syönyt ne itse... Nyt tein ihan suklaafonduen, ja sopivasti pappakin tuli käymään meillä. Äiti toi tuoreita suomalaisia mansikoita sekä tuoreita aprikooseja ja päärynöitä. Mangot olivat loppu.

Keitin fonduen 200 grammasta maitosuklaata ja kahdesta desilitrasta kuohukermaa, mutta se oli heti  syötäväksi liian lurua. Vasta kolmen tunnin päästä paksuus oli sopiva, mutta fondue tietenkin jäähtynyt. Suosittelen, että samaan määrään suklaata (200g) laitetaan yksi desi kermaa. Kerman määrää voi pikku hiljaa lisätä, mutta liian löysästä fonduesta sitä ei saa pois.

Mun mielestä tuoreita hedelmiä ja marjoja oli tosi kiva dippailla suklaaseen! Vaikka olikin turhan lurua, oli se silti hyvää. Pappakin innostui ja dippaili päärynäpaloja ihan koko elämänsä edestä. Mun ja iskän lemppari oli mansikka, äidin aprikoosi. Kivaa vaihtelua ainaisille pullalle ja mansikkakakulle!


Tarvitset:
200g maitosuklaata
1-1,5 dl kuohukermaa
tuoreita mansikoita, aprikooseja, päärynöitä, mangoa...


1. Paloittele suklaa mikronkestävälle, syvälle lautaselle ja sulata 30 sekunnin pätkissä sulaksi.
2. Kuumenna kerma kattilassa (ei kiehuvaksi!) ja lisää suklaasula samalla sekoittaen. Sekoita, kunnes tasaista massaa. Kaada fondue pataan ja tarjoile tuoreiden marjojen ja hedelmien kanssa.

Pappa pöyrittelee päärynää, isillä mansikka


Äiti ja aprikoosi


©2012 • Taikakaulin

2 kommenttia:

annemi kirjoitti...

Suklaafondue on IHANAA. Olen myös joskus saanut samantapaisen setin joululahjaksi, mutta nyt huolestuin kun en muista muuton jälkeen nähneeni sitä.. ja juuri kun sait tällä postauksella kauhean suklaafonduehimon aikaiseksi :D

Taikakaulin kirjoitti...

Jep oli ihanaa, mutta juotuani loput fonduet padasta sinällään ei tee heti mieli lisää. Luovuutta vaan peliin, niin keksit varmasti jonkin väliaikaisviritelmän ennen kuin oikea löytyy :---)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...