12. heinäkuuta 2012

Ravintola AteljeeriHeinäkuun ensimmäisinä päivinä menin junkkusella Helsinkiin, ja äidin töiden loputtua kävimme kaupoilla ja sieltä suuntasimme Krapin Ateljeeri-ravintolaan, joka sijaitsee Tuusulassa. Toivoin synttärilahjaksi pääsyä Farangiin, mutta koska sen nettisivut kertoivat Farangin olevan suljettu heinäkuun ajan, päätimme mennä Ateljeeriin. Odotukset olivat aika korkealla...

Alamäki alkoi heti alussa, kun äiti ois tilannut ykkösolutta. Sepä oli nimittäin loppu. Lähes puolen tunnin odottelun jälkeen äiti yhtäkkiä kuitenkin sai haluamansa. Muiden juomien saapuessa silloin puoli tuntia aiemmin kiikutettiin pöytään myös hapanjuureen tehty vaalea leipä. Jännä, mutta toimi!


Alkupalaksi tilasin kateenkorvaa ja kapriksia, mutta ennen tarjoilijan "Valitettavasti kateenkorva on päässyt loppumaan, mutta..." -sanomaa kuului keittiöstä kokkipojan huuto: "Kateenkorva o loppu!" Tilalle valitsin kampasimpukkaa ja kukkakaalia, jotka osoittautuivat kyllä hyviksi. Alennusta tästä kömmähdyksestä tuli 30 %.

Kampasimpukkaa ja kukkakaalia

Äiti tilasi alkuapalaksi jättikatkarapuja ja avokadoa. Katkaravut olivat hyviä, mutta avokado täydellisen raaka. Terveiset lähti oitis kokkipojalle, joka varmaan oli joku kesäapulainen.  Huoh.

Avokadoa ja jättikatkarapuja

Pääruoaksi tilasin grillattuja jättikatkarapuja, Mafaldine-pastaa, Primavera-kastiketta ja Ateljeerin yrtti-ricottajuustoa. Tykkäsin ruoasta, mutta kokkipojan suolauskäsi taisi olla vähän liian innokas.

mun

Äidin lautaselta löytyi Nieriä Nicoise -niminen annos, joka sisälsi paistettua nieriää, tomaattia, kananmunaa, oliiveja, neulapapuja, artisokkaa, kevätsipulia ja sardellia. Vinkkasimme taas tarjoilijan, sillä annoksen sardellia ei näkynyt missään. Tarjoilijahan ei tiennyt yhtään mitään, missä sardellin olisi pitänyt olla, mutta veikkasi, että annoksen päällä sen pitäisi varsin näyttävästi komeilla. Kokin poikanen sitten kertoi, että sardelli oli piilotettu salaattikastikkeen joukkoon. Aha.

äidin

Pavlovahan on aivan taivaallista ja siinä ei voi epäonnistua, eihän? No ainakin Ateljeerissa voi! Pavlova oli todella herkullisen näköinen visuaalisesti, mutta äidin alettua sitä leikkaamaan muuttui taas ääni kellossa. Äiti tokaisi, että onpas sitkeää, ja enhän minäkään mitään muuta voinut sanoa. Tarjoilija sai taas kuulla kunniansa ja antoi meille 30 % alennusta. Hiphei. Marenki ei sata varmana ollut paistettu samana päivänä, sillä kostunut mikä kostunut. Hyi.

Ilmeeni ennen todellisuutta


Kynnet valkoisina sai leikata

Plussat:

+ juomavesi kylmää
+ alkupalaleipä hyvää
+ pavlovan marjat hyviä

Miinukset:

- ravintola ruma ulkopuolelta ja terassi myös
- kateenkorva loppunut
- ykkösolut kylmänä loppunut
- avokado ihan raaka
- sardelli kastikkeessa piilossa
- marenki kostunut
- epätietoiset tarjoilijat ja keittiöstä huuteleva kokki

Vaikka osa ruoista oli hyviä, en voi sanoa muuta: Olipas esitys, Ateljeeri!

Onneksi sitä hämmennyksentäyteistä päivää piristivät alla olevat, ihanat kenkälöytöni sekä uuden uusi aurinkopuuterini. Jee :-)
Jos joku haluaa vielä tämän jälkeen mennä Ateljeeriin, niin tässä yhteystiedot etc:

Krapi, Ravintola Ateljeeri
Rantatie 2
04310 Tuusula

©2012 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...