18. heinäkuuta 2012

Kukkakaali-savujuustokeitto riistakäristyksellä



Kaverini pikkusiskon rippijuhlatarjottavien teon lomassa teimme päiväruoaksi tätä pikaista sosekeittoa. Kukkakaali-savujuustokeitto on tosi helppo ja aika nopeakin valmistaa. Riistakäristyspakaste on ihanaa, varsinkin kun silppuat tuoretta ruohosipulia suolalla ja pippurilla maustetun käristyksen sekaan!

Alkuperäinen ohje on Pirkan nettisivuilta.


Tarvitset:
700g kukkakaalia
100g (eli 1) sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
7 dl vettä
1,5 tl suolaa
mustapippuria
1 rs Creme Bonjour -savuporotuorejuustoa
1-2 dl maitoa (riippuen kuinka paksua keitosta haluat)

lisäksi:
riistakäristystä (valmispakaste)
ruohosipulia


1. Huuhtele kukkis. Paloittele varsineen. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit rasvassa kattilassa.
2. Kaada vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää kukkakaalit, suola ja mustapippuria. Keitä noin 15 min, kunnes kukkakaalit ovat pehmeitä. Jos keitossa näyttää olevan paljon vettä, ota desimitalla pois (minä otin 1,5 dl). Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää tuorejuusto ja maito. Lisää mausteita tarvittaessa.
3. Valmista riistakäristys paketin ohjeen mukaan. Lisää suolaa ja pippuria. Silppua ruohosipulia sekaan.


©2012 • Taikakaulin

Ei kommentteja: