13. heinäkuuta 2012

51,9% home made viili
Viili-innostukseni sai alkunsa, kun kävin papalla tiskaamassa astioita ja huomasin pöydällä varmasti unohtuneen ja vanhentuneen viilin. Äiti kuitenkin selvensi, että pappa oli tehnyt itse pöydällä huoneenlämmössä viiliintymässä olleen viilin. Olin ihan fiiliksissä, koska tykkään tehdä kaikkea mahdollista itse. Meillä kotona on jääkaapissa aina viiliä ja maitoa, joten tein heti viiliä - kevytmaidosta ja 1% viilistä, ja onnistui lähes yhtä hyvin kuin 3,5% maidosta ja viilistä.

Tämä on tosi edullinen valmistaa ajatellen esimerkiksi opiskelijan lompakkoa. Sen lisäksi tämä on todella nopea ja helppo valmistaa. Itse en ollut aiemmin tehnyt viiliä, sillä äiti ja iskä pelottelivat ollessani nuorempi viilin valmistuksen olevan vaikeaa eikä läheskään aina onnistu. Noh, sitä se ei todellakaan ole! :-D

Tämä on puoliksi (51,9%) kotona tehty, sillä kaupan valmiita aineksiahan tässä sekoitellaan. Jätä seos viiliintymään vedottomaan ja huoneenlämpöiseen paikkaan!

Tervetuloa kaikille uusille lukijoille!! :)


Tarvitset:

kaupan viiliä
maitoa


1. Jätä syömäsi kaupan viilipurkin pohjalle noin 2 rkl viiliä tai jaa kokonainen kaupan viilipurkki 5-6 kippoon.

Onnistuu tästä...

...mutta parempaa tuli näistä!


2. Kaada päälle maitoa sen verran kuin viiliä yleensä on siinä valmiissa purkissa ja sekoita. Anna olla huoneenlämmössä noin 24 tuntia. Sen jälkeen siirrä ne jääkaappiin ja syö. ;)


i kylskåpet


nami!

fin-eng: I made processed sour whole milk myself and it's thanks to my grandpa, jummy!

©2012 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Rouva Kukko kirjoitti...

Myös turkkilaista jugurttia voi tehdä ite, sitä oon tehny, viiliä en vielä oo kokeillu vaikka on kyllä pitäny. Ja viili sentään on noista se helpompi tehä. Pitäis kait skarpata ja tehä se yks, ni pääsis alkuun.

Taikakaulin kirjoitti...

Turkkilainen jugge meneekin kokeiluun, se on niin ihanaaaaaaaa. Viili on to-del-la-kin helppo ja nopea valmistaa, suosittelen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...