6. helmikuuta 2012

Tohtoriksi väitelleen kakku


Juhlapaikalta :)

 Sain toteuttaa kakun tohtoriksi väitelleelle äidin kaverille. Äidin kanssa suunniteltiin tämä - jos vain tiedätte minut ja äitin, voitte kuvitella mitä se oli... Joskus tosiaan tuntuu, että tulkki meidän välillemme olisi aika paikallaan. :D

Kakku matkasi 200 kilometriä Tampereelle. Hui. Suunnittelin kakun täytteen aika jämäkäksi, ettei alempi kakku lössähdä ylemmän kerroksen painosta. Päädyin luottotäytteeseen - Vaniljaiseen suklaatäytteeseen - höystettynä osittain soseutetuilla vadelmilla ja Lemon Curdilla.

Kakun piti kuvata äidin kaverin luonnetta - iloinen, värikäs ja hauska. Vaaleaan pohjaan sopi hyvin värikkäät tähdet sekä musta kirjoitus. Koko kakun kruunasi Tohtorinhattu sekä sen takaa kohonnut tähtihässäkkä, jonka äitini askarteli.

Jos satut tätä lukemaan, Kicka, niin super suuret onnittelut!!

Tarvitset:

6 kananmunan Nopea kakkupohjan 26 cm vuokaan
3 kananmunan Nopea kakkupohjan 15 cm vuokaan

kostutukseen:

n. 1,5-2 dl maitoa
1,5 tl vaniljasokeria

täytteeseen:

1,5 krt:nen annos Vaniljaista suklaatäytettä
400g pakastevadelmia + n. 3/4 dl vettä + sokeria himppu
1 prk Lemon Curdia

pintaan:

1,5 krt:nen satsi Sokerikreemiä
1 kg marsipaania/sokerimassaa (eli neljä pötköä/pakettia) minä käytin marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta
+ 250g sokerimassaa värjättynä
  • punaiseksi
  • siniseksi
  • vihreäksi
  • keltaiseksi
  • mustaksi
elintarvike glittersprayta
tomu- tai kimallevärejä
sokerikuorrutetta


1. Valmista nopeat kakkupohjat ohjeen mukaan. Voit tehdä yhden taikinan, jonka jaat kahteen vuokaan.
2. Leikkaa kakkupohjat kolmesta kohtaa horisontaalisesti halki - minä käytin tässä suurta rakkauttani, äidiltäni syntymäpäivälahjaksi saamaani täytekakkusahaa.
3. Mössää vadelmat perunamuussinuijalla tms. melkein soseeksi, lisää vettä (--> norjistuu) ja ripaus sokeria.
4. Valmista vaniljainen suklaatäyte 1,5 kertaisena.

Tällä kertaa tämännäköinen
 5. Aloita kakun kokoaminen irtoreunojen/reunakalvojen sisälle suoraan tarjoiluastialle:
  1. Laita molempien kakkujen alimmat pohjat irtoreunojensa sisään ja kostuta vaniljamaidolla. Levitä päälle vadelmasosetta ja Vaniljaista suklaatäytettä.
  2. Nosta keskimmäiset kakkupohjat päälle. Kostuta vaniljamaidolla. Levitä ensin vadelmamössöä todella ohut kerros ja sitten Lemon Curdia paksumpi kerros. Lisää lopuksi loput Vaniljaisesta suklaatäytteestä. Nosta viimeinen kakkupohja päälle ja kostuta kevyesti. Anna jähmettyä kylmässä yön yli.

6. Mikäli haluat silottaa kakun pintaa, teepppä se. Valmista sokerikreemi ja levittele kakkusien pintaan.7. Työstä eli kauli 2/3 marsipaanista/sokerimassasta tomusokeroidulla alustalla. Kuorruta ISO kakku (hjälppiä: Kuorruttaminen marsipaanilla/sokerimassalla). Leikkaa alareunan ylimääräiset massat pois noin 1 cm etäisyydeltä kakusta ja painele kuviointityökalullanätti reunaan kuviot.

meni aika nätisti!
 8. Nosta PIKKUISEMPI kakku isomman kakun päälle (ilman marsipaanikuorrutusta). Kauli jäljelle jääneestä vaaleasta massasta sekä ison kakun reunoista leikkaamistasi jämistä ympyrä, jonka nostat pienen kakun päälle, joka on toivottavasti jo ison kakun päällä. Leikka ylimääräiset reunat muovisella terällä varoen irti. Pyörittele valkoisesta massasta pötkylänauha, jonka virittelet pienen kakun alareunaan. Painele pötkylään samat kuviot kuin ison kakun alareunaan.


9. Ota tähtimuoteilla (minulla 3 eri kokoa) tähtikuvioita erivärisistä massoista ja liimaa ne kakun kylkeen sokerikuorrutteella. Ota mustasta massasta nimikirjainmuoteilla ja kirjoita haluamasi teksti. Tomuta tähdet kimalleväreillä ja suihkauta kakkuun esim. helmiäissprayta.
10. Tee tohtorinhattu.


Peeäs Sain nuo tähtimuotit äidiltäni Skotlannista, musta ne on aika kivat. Sain myös tuliaisina sellaisen tekstinkirjoitusjutskuibelin, jolla kakun pälle painetaan sanoja. Huippuja molemmat  :)

 ...Kurkistus vielä keittiöön...


 ...tässä tavarat ovat vielä kohtuullisen siistissä järjestyksessä, mutta näkisittepä vain joskus.


Kakkuhan valmistui joskus yöllä, kuva myös sen mukainen :D


Ja ylläolevassa kuvassa se on juhlapaikan keittiössä. Tohtorinhatun takaa kohoaa tuollainen "tähtisuihku". Tämä oli kakuksi aika iso ja painava; 4,6 kg :D


©2012 • Taikakaulin

6 kommenttia:

lintsi kirjoitti...

No hyvä tietää mun parin vuoden päässä odottavan väitöksen varalta, että sä oot jo ennenkin toimittanut Tampereelle tällasia tärkeitä kakkuja!:D

Taikakaulin kirjoitti...

Ai sinäkin väittelemässä tohtoriksi! :) Jepjep, kakku Tampereelle toimitettu - vieläpä täysin loistavassa kunnossa. :)

Anna kirjoitti...

Vautsi, onpa PÄHEE! :D

Taikakaulin kirjoitti...

Anskubansku kiittii :)

Anonyymi kirjoitti...

Upea! Oot kyllä taitava tekemään mitä ihanempia kakkuja !! :D
Miten muuten nuo kerroskakut, kestääkö alempi kerros ylempää leikatessa jos kakkujen välissä ei oo mitään levyä/alustaa yms? :) Mun pitäs saaha leipastua kerroskakku ja mitään välipohjia en omista, että pitäskö juotsa kauppaan ostaan vai selviänkö ilman? ;D

Taikakaulin kirjoitti...

Voii, suuret kiitokset! :-) Jees, kyllä mulla on aina alemmat kerrokset kestäneet ylemmän painon ilman mitään välipohjia! Jos pelottaa, niin kandee laitta vaikka liivatetäyte, tosin oon ihan onnistuneesti tehnyt ei-liivatetäytteisen kerroskakunkin. Myös suklaatäyte on hyvä, koska suklaa jähmettää :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...